15 apr. 2024 | 20:27

Metoda nouă prin care hoții sparg apartamentele. Proprietarii trebuie să fie mult mai atenți

Diverse
Metoda nouă prin care hoții sparg apartamentele. Proprietarii trebuie să fie mult mai atenți
Metoda ar fi fost folosită în aproximativ 30 de cazuri

Așa cum știm din poveștile spuse de bătrâni, sau din cele relatate de polițiști, hoții de apartamente foloseau în trecut șperaclul sau șurubelnița pentru a sparge o yală, dar astăzi autoritățile vorbesc de metoda nouă prin care hoții sparg apartamentele, iar proprietarii trebuie să fie mult mai atenți.

Care este metoda nouă prin care hoții sparg apartamentele

În trecut, inclusiv printre hoți exista o anume rigurozitate a meseriei și o anume onoare, iar astăzi se pare că nu mai este vorba de așa ceva. Dacă  în trecut, hoții se foloseau de celebrul șperaclu pentru a sparge o yală, conform poliției germane, astăzi lucrurile s-au schimbat, fiind vorba de metoda nouă prin care hoții sparg apartamentele.

Conform reprezentanților poliției din Berlin, hoții folosesc mai nou un lichid coroziv pentru a distruge încuietorile ușilor, iar cea mai nouă metodă ar fi fost folosită în aproximativ 30 de cazuri, mai spun reprezetanții poliției berlineze. Poliția din Berlin avertizează asupra reziduurilor de acid de pe ușile caselor și apartamentelor.

După cum s-a anunțat, la jumătatea lunii decembrie 2023 se înregistra o creștere a spargerilor de apartamente în Berlin, în care a fost folosit un lichid pentru a descompune încuietorile ușilor. Potrivit informațiilor, lichidul folosit apare, în funcție de materialul încuietorii, de la transparent la galben, verde sau maroniu.

Hoții se folosesc de acid azotic concentrat

Conform primelor constatări ale poliției, metoda neașteptată de jaf ar fi, de fapt, folosirea de acid azotic concentrat, conform informațiilor, unul dintre cei mai puternici acizi minerali din toate timpurile.

În cazul în care se găsesc lichide necunoscute pe ușile de apartament sau pe ușile de la intrare, proprietarii erau avertizați să anunțe imediat poliția și să se îndepărteze de zonele deteriorate, având în vedere pericolul la care s-ar supun dacă ar atinge respectiva soluție.

Lichidul nu trebuie atins sub nicio formă, nici măcar mănușile nu oferă protecție suficientă împotriva substanței extrem de corozive și iritante pentru căile respiratorii, mai precizează polițiștii germani.

Ce este acidul azotic concentrat

Conform specialiștilor, acidul azotic concentrat este un acid mineral foarte coroziv, fumant, incolor și joacă un rol important în fabricarea îngrășămintelor și a explozivilor, fiind, de altfel, cunoscut și sub numele de spirit de niter și aqua fortis.

Aceiași specialiști mai atrag atenția spunând că expunerea la acidul azotic poate provoca iritarea ochilor, a pielii și a mucoaselor, poate provoca, de asemenea, edem pulmonar întârziat, pneumonită, bronșită și eroziune dentară. Acidul azotic este foarte coroziv, air cei expuși pot fi afectați de acidul azotic.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro