26 feb. 2024 | 20:37

Cea mai bună metodă care există pentru a preveni furtul mașinii tale. Era trucul bunicilor noştri

Utile
Cea mai bună metodă care există pentru a preveni furtul mașinii tale. Era trucul bunicilor noştri
Inventivitatea românului, proverbială

Încă de pe vremea bunicilor, șoferii foloseau anumite sisteme de prevenire a furtului mașinii personale, mai ales că pe atunci costau mult, nu că azi ar fi altfel. Dar, cu toate astea, invintivi din fire, aveau cea mai bună metodă care există pentru a preveni furtul mașinii. Citește mai departe și vezi despre ce este vorba.

Inventivitatea românului, proverbială pentru a preveni furtul mașinii

După cum bine știm, românul a fost întotdeauna inventiv, mai ales în vremurile în care nu existau sisteme sofisticate anti-furt, mai ales la Dacia bunicului, luată cu patru sau cinci salarii și cu carnetul de Cec. Așadar, am putea spune că sistemele mecanice tradiționale continuă să fie cele mai bune sisteme antifurt de pe piață.

Vezi și: Amenzi de 3.000 de lei pentru şoferii care au aşa ceva în maşină. Foarte mulţi au montat aşa ceva pe autoturism

Furturile de mașini în România și în întreaga Europă nu încetează să crească, numai în ultimul an și conform datelor poliției, furturile de mașini au crescut cu aproximativ 8% , o adevărată criză dacă luăm în considerare că este vorba de aproximativ 100 de mașini pe zi.

Cea mai bună metodă care există pentru a preveni furtul mașinii tale. Era trucul bunicilor noştri

Alarma antifurt Auto COOP Radiotehnica, anii 80

În zilele noastre, mașinile au sisteme electronice de protecție foarte sofisticate, astfel încât nu pot fi pornite decât cu cheia, dar hoții de astăzi au înlocuit târnăcopul cu dispozitive electronice specializate în ocolirea măsurilor de securitate ale mașinii, dar și cea mai bună metodă care există pentru a preveni furtul mașinii de pe vremea bunicilor.

Care este cea mai bună metodă care există pentru a preveni furtul mașinii

Este vorba despre un întrerupător care oprește fluxul de electricitate în interiorul mașinii, împiedicând-o să pornească. În trecut, acestea erau mai simple, iar borna bateriei era chiar complet deconectată, astfel încât, în lipsa curentului electric, să fie imposibil ca motorul să pornească.

Vezi și: Din ce în ce mai mulţi şoferi îşi pun cheile de la maşină în folie de aluminiu. Motivul, cu totul neaşteptat

Problema este că, dacă elimini fluxul electric, radioul și echipamentele multimedia se pot bloca în mașinile moderne, așa că nu este recomandat. Întrerupătoarele de circuit actuale sunt mult mai sofisticate. În acest caz, ele blochează fluxul electric către motor, dar nu și către restul elementelor electrice ale mașinii, astfel încât nu există probleme legate de o configurare greșită a sistemului.

Întrerupătorul era trucul bunicilor noştri pentru a preveni furtul mașinii

De fapt, atunci când hoțul încearcă să pornească mașina, el va crede pur și simplu că este stricată, deoarece, deși motorul de pornire face zgomot, vehiculul nu pornește. În trecut, întrerupătorul era ascuns în spatele radioului detașabil sau în burduful manetei de viteze, mai târziu a fost ascuns în orice buton, cum ar fi geamul spate încălzit al mașinii, iar astăzi vorbim de senzori.Cea mai bună metodă care există pentru a preveni furtul mașinii tale. Era trucul bunicilor noştri

În acest caz, șoferul trebuie să pună degetul pe un anumit punct de pe tabloul de bord timp de câteva secunde pentru a conecta sau deconecta sistemul.

Vezi și: Radiere auto 2024. Toți pașii pe care trebuie să îi urmezi

Există, de asemenea, posibilitatea de a-l deconecta complet. Este un sistem care poate fi instalat pe orice mașină într-un atelier, și fără îndoială, este cea mai bună metodă care există pentru a preveni furtul mașinii.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Un fenomen care a marcat România în 2024. Tot mai multe astfel de catastrofe
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro