28 oct. 2022 | 09:08

Metoda „curierul”, înşelăciunea momentului. Ce au găsit nişte români în cutiile primite întrece orice imaginaţie

Diverse
Metoda „curierul”, înşelăciunea momentului. Ce au găsit nişte români în cutiile primite întrece orice imaginaţie
Românii creduli și metodele de înșelăciune

În ultimii ani, tot mai mulți români au căzut victima unor grupuri de indivizi puși pe înșelat. Au metode inventive, care mai de care mai sofisticate. Indivizii reușesc de cele mai multe ori să se îmbogățească pe seama românilor creduli. Dar există și alți români, mai vigilenți, și nu cad pradă unor astfel de practici, precum metoda „curierul”, care a devenit înșelăciunea momentului.

Românii creduli și metodele de înșelăciune

Odată cu evoluția tehnologiilor, referindu-ne aici la hoții cibernetici, metodele de înșelăciune au luat amploare peste tot în lume. Cum era de așteptat, nici România nu a scăpat de aceste grupuri care au reușit, în multe situațiisă scape basma-curată și cu sume importante de bani, furate de la românii creduli.

De curând, unii români primeai, de exemplu, un SMS ca și cum ar fi venit din partea unei bănci importante din România. Cei care nu sunt familiarizați cu aest tip de infracțiuni, au avut tendința de a da curs imediat mesajului. În acest caz mesajul vorbea de securitatea contului bancar.

Unii au dat curs mesajului. Astăzi sunt puși în fața unui fapt clar, datele personale au fost folosite de infactori pentru a sustrage sume de bani din conturile bancare.

De cealaltă parte, metode, precum metoda „accidentul”, să le zicem analogice, și acestea au luat amploare. Românii mai creduli au căzut în plasa infractorilor. O nouă modalitate de a înșela românii este și metoda „curierul”, caer a devenit, conform polițiștilor, înșelăciunea momentului.

Curierat fictiv și înşelăciunea momentului, metoda „curierul”

Conform publicației locale „Observatorul prahovean”, un ploieștean s-ar fi trezit cu un mesaj de la o așa-zisă firmă de curierat. Deși omul spune că nu comandase nimic, a decis să vadă despre ce este vorba. Ideea este că, la o căutare pe internet, firma apărea ca fiind nouă, înființată chiar în această lună.

Cât despre obiectul ce avea să vină prin curierat, ploieșteanul știa doar că are de plătit 70 de lei. Aceeași potențială victimă prin metoda „curierul” mai povestește că o altă persoană a pățit exact la fel. Numai că, suma era mai mare, 150 de lei, iar în colet avea să găsească altceva:

„O colegă de-a mea din Bărcănești a pățit același lucru. A fost anunțată că a primit un colet, iar contravaloarea e de 150 de lei. La fel, nu comandase nimic.

Cunoscându-l pe curier, a cerut desfacerea pachetului. Stupoare! Înăuntru erau doar niște cârpe!”, povestește ploieșteanul pentru publicația amintită.

Genul acesta de înșelăciuni, precum metoda „curierul”, au devenit o practică frecventă. Polițiștii de la criminalistică încearcă să depisteze aceste grupuri, uneori reușesc, alteori durează ceva timp, până reușesc să îi descopere.

Indiferent cum ar fi, este extrem de important să nu mai dăm curs primului impuls, și să verificăm cu atenție mesajele și orice alte lucruri care apar din senin și chiar sunt suspecte. Așadar, mare atenție!

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro