10 mai 2022 | 15:20

Avertisment pentru toţi românii care merg în Egipt. Înşelătoriile la care trebuie să fie atenţi turiştii

Diverse
Avertisment pentru toţi românii care merg în Egipt. Înşelătoriile la care trebuie să fie atenţi turiştii
Cum sa te feresti de escrocii din Egipt

Experții în turism au făcut un avertisment pentru toţi românii care merg în Egipt. Turiștii care merg în această vară în Egipt se pot bucura de o experienţă unică în deşert sau la piramide, însă trebuie să fie atenți şi la câteva ţepe sau înşelătorii practicate adesea de unii dintre locuitori.

Cum încearcă egiptenii să îi păcălească pe turiști. La ce trebuie să fiți foarte atenți

Cei care ajung în Egipt pot oricând să pice pe mâinile escrocilor. Cei din industria turismului au spus care sunt metodele localnicilor pentru a-i escroca pe turiști.

O primă metodă prin care turiștii cad victime este metoda papirusului. De asemenea, nu numai românii sunt predispuși să pice victime escrocilor, ci orice alt turist din orice altă țară.

Cum funcționează metoda de înșelat denumită papirusul

Șoferul se oferă turiștilor să le arate cum se produce un papirus. Astfel, o să vă ducă într-un atelier unde, în timp ce savurați un ceai cald, o să vedeți cum este tăiat și prelucrat un papirus real. Patronul locului va prezenta la final câteva suluri de papirus, confecţionate din frunze de banan, despre care va spune că sunt niște piese rare, valoroase.

Apoi vă va face o ofertă cu totul și cu totul incredibilă. În mărinimia sa, chiar vă va scrie numele pe un papirus, numai că la final va uita de orice prietenie și vă va solicita o sumă de bani pentru acel papirus. Pentru a evita o astfel de situaţie, evitaţi să vă daţi numele sau alte detalii personale şi refuzaţi ofertele, chiar dacă par gratuite. Trebuie să știți că în Egipt nimic nu este gratis.

 Escrocheria cu cămile

Îngrijitorii de cămile vă vor momi cu o plimbare pentru a vă ajuta să intraţi în atracţiile turistice principale fără prea mult efort. Pentru a vă simți cât mai comod, vă va sfătui şi să vă depozitaţi bagajul pe cămilă, numai că la coborâre vă va cere un preț foarte mare pentru transport, iar dacă nu vă veți conforma vă va ameninţa că nu vă mai dă înapoi bagajele.

Astfel, unii turişti au ajuns să plătească 50-60 euro pentru o cursă foarte mică. Ideal este să stabiliţi de la început preţul. De asemenea, trebuie să păstraţi bagajele asupra dumneavostră şi să coborâţi imediat ce vedeţi că vi se cer bani prea mulți.

Înșelătorie la restaurant

Există în Egipt restaurante care au la intrare doar meniuri în limba arabă, cu costuri neștiute. Odată intraţi, turiştii primesc meniuri în engleză, cu preţuri mult mai mari. Evitaţi astfel de locații şi mergeţi în restaurante unde preţurile sunt clare şi ştiţi sigur pentru ce și cât plătiţi.

Metoda de înșelăciune cu polițistul fals

Un escroc intră în vorbă cu un turist, după care îl invită la un ceai în casa lui situată în apropiere. Numai că pe drum apar niște polițiști falși care îi acuză pe amândoi de activități ilicite.

Pentru a părea cât mai convingători, chiar îi vor aplica mai multe lovituri egipteanului. În acest timp, turistului îi va fi răscolit portofelul şi în haosul creat acesta va rămâne fără niciun ban.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro