Meteo weekend 3-5 iunie. Ploile torențiale pun stăpânire pe aceste zone. Unde nu trebuie să mergi

Meteo weekend 3-5 iunie. Ploile torențiale pun stăpânire pe aceste zone. Unde nu trebuie să mergi
ANM anunță un weekend plin de instabilitate termică

Astăzi ANM anunța instabilitate termică și avertizări de Cod Galben și Portocaliu. Prognoza zilei de mâine nu aduce vești bune. La nivelul întregii țări mâine se anunță din nou fenomene de instabilitate termică și precipitații abundente. Valorile termice maxime pentru weekend sunt cuprinse între 23 și 33 e grade, conform datelor ANM.

ANM anunță un weekend plin de instabilitate termică

Chiar dacă am ieșit din luna mai, luna cea mai capricioasă din punct de vedere al precipitațiilor, se pare că nici luna iunie nu face excepție. Astăzi, în mai multe județe, a fost emisă o avertizare de Cod Portocaliu de precipitații abundente, avertizare valabilă până spre ora 22:00.

Din păcate, dacă v-ați făcut planuri de weekend, ar fi cazul să vă luați umbrela. ANM anunță și pentru ziua de mâine, 4 iunie, precipitații abundente. Fenoenele vor predominante în vestul, centrul, nordul, nord-estul ţării, precum şi în zonele montane.

ANM mai spune că în a doua parte a zilei vom avea parte de descărcări electrice, pe alocuri vijelii și intensificări ale vântului, iar temperaturile vor fi între 23 și 33 de grade.

Vreme instabilă duminică și luni

Nici pe 5 iunie vremea nu se va îmbunătății, există posibilitatea apariției fenomenelor de instabilitate, și precipitații abundente, cât despre temperaturi, acestea vor ajunge la 33 de grade, valorile cele mai ridicate fiind în sudul teritoriului.

Dacă weekendul este predominat de ploi, dar și temperaturi aproape caniculare, nici ziua de luni, 6 iunie, nu va fi altfel. Fără nicio excepție, ANM anunță pentru luni valori termice ridicate,  între 20 şi 31 de grade, iar minime între 6 şi 17 grade. Deși vremea va fi ceva mai frumoasă, vor exista momente de instabilitate, predominante în zona montană, mai spune ANM. Aici, pe alocuri vor fi averse de ploaie, intensificări ale vântului și chiar descărcări electrice.

Prognoza ANM se întinde și spre ziua de marți, 7 iunie, când vremea va fi ceva mai stabilă, cu temperaturi între 24 şi 31 de grade. Pentru cei aflați pe litoral, ANM anunță temperaturi cuprinse între 21 și 22 de grade. În sud-estul teritoriului se va accentua fenonemul de instabilitate, cerul va fi noros, și vor exista chiar înnorări temporare. În timpul după-amiezii de marți există posiblitatea ca aici, și la munte, să plouă, dar cantitățile vor fi ceva mai mici față de zilele precedente.

Cât privește restul săptămânii, între 8 și 11 iunie, ANM anunță, pe alocuri precipitații, existând posbilitatea emiterii de noi avertizări, în funcție de regimul termic și de schimbările meteo care apar pe parcursul acestor zile.