Meteo. Vești proaste de la ANM: Nu scăpăm de ger. Când vine primăvara, de fapt

Meteo. Vești proaste de la ANM: Nu scăpăm de ger. Când vine primăvara, de fapt
Prognoza meteo în perioada următoare în România

Vremea va fi caldă pentru această perioadă, însă, doar pentru câteva zile. De la jumătatea săptămânii vremea se va răci semnificativ. Meteorologii au emis prognoza meteo.

Prognoza meteo pentru perioada următoare

Vremea va fi anormal de caldă pentru luna februarie, însă, temperaturile vor scădea din nou, conform meteorologilor. Temperaturile vor ajunge pâna la 17 grade Celsius, însa de miercuri frigul va reveni.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, 22 februarie,  vremea va devenit deosebit de caldă pentru această dată din calendar. Nopțile temperaturile vor scădea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi senin, însă pe alocuri va exista nebulozitate si ceața, iar dimineața chiar și burniță.

În Capitală, ziua vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, dar noaptea temperatura va fi apropiată de media climatologică. Dimineața și seara sunt posibile înnorări, iar vântul va sufla slab. Termometrele vor atinge până la 12…13 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Marţi se va încălzi mai mult. Conform specialiștilor, vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a ţării, înclusivi în zonele de deal şi de munte.În zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă şi va fi nebulozitate de plafon jos, seara si dimineața. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 5…6 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

În București temperaturile scad

În București, cerul va fi mai mult senin, dar spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 1…2 grade Celsius.De la jumătatea săptămânii, mai exact de miercuri, vremea se răceşte. Valorile din timpul zilei vor fi în scădere, iar temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade şi minime între -2 şi 7 grade.

În sud-estul teritoriului unde pe alocuri va ploua slab si norii vor fi prezenți pe cer, în schimb în restul ţării cerul va fi variabil la deal şi la munte, dar în zonele joase vor fi nori sau ceaţă şi izolat posibil burniţă, mai ales dimineața si în timpul nopții.

La munte vântul va sufla slab şi moderat, îndeosebi în zona înaltă şi pe spaţii mici şi trecător în regiunile estice. Chiar daca temperaturile scad, ele se mențin ridicate pentru aceasta perioadă.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI