Cod galben de ploi în opt județe. Cum va fi vremea în București

Cod galben de ploi în opt județe. Cum va fi vremea în București
Cod galben de ploi în opt județe. Cum va fi vremea în București

Meteorologii ANM au emis duminică o avertizare tip cod galben de ploi și vijelii în partea de nord-vest a țării, valabilă până la ora 21:00. Mai mult, a mai fost emisă și o prognoză meteo specială pentru București.

Cod galben de ploi în opt județe

Astfel, duminică, de la ora 13:00 până la ora 21:00, în nor vestul țării și în zona Munților Apuseni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, manifestându-se prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse care vor avea și caracter torențial. De asemenea, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vremea în București, duminică, 7 iunie 2020. Valori termice de 30 de grade și ploi

În București, temperaturile vor atinge, astăzi, 30 de grade, dar va fi înnorat și sunt posibile ploi cu fulgere, a mai precizat Administrația Națională de Meteorologie. Potrivit ANM, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, însă cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate duminică. De asemenea, există posibilitatea pentru averse descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Duminică, temperaturile maxime, în Capitală, vor fi de 29 – 30 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 15 grade.

Vremea 8 iunie 2020 în România

Vremea va fi caldă, călduroasă chiar în orele amiezii în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei. Cerul va fi variabil, va avea înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza și seara, atunci când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Aceste fenomene se vor semnala local în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi chiar condiții de grindină. Luni, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI