Meteo. Urgia s-a abătut asupra României. Avertisment ANM de ultimă oră

Meteo. Urgia s-a abătut asupra României. Avertisment ANM de ultimă oră

Avertizare meteo din partea ANM care au emis un cod galben de vânt și ninsori, care va intra în vigoare începând de luni de la ora 10. Conform meteorologilor mare parte din țara va fi afectată de vânt, pe toata durata zilei. Intensificările vor atinge viteze de 45 până la 55 km/h.

Intensificările vântului sunt valabile în zonele de munte, dar și în regiunile nor-vestice, sudice, centrale si sud-vestice. Mai exact vântul va sufla cu putere în Banat, zona Carpaților Meridionali și Occidentali, aici vor fi si ninsori viscolite, dar moderate cantitativ.

La altitunile de peste 1.800 de metri, vântrul va depăsi la rafala viteza de 80-100 km/h. Și în regiunile din interiorul arcului carpatic se vor înregistra nisnosri, dar pe arii restrânse. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 80…100 km/h. Va ninge în zona de munte şi pe arii restrânse în regiunile intracarpatice, mai spun meteorologii de la ANM.

Despre precipitații vorbim la nivelul întregii țări, cantități mai importante urmând să se acumuleze în Munții Meridionali, Apuseni, în Dobrogea, Crișana, dar și în Maramureș.

Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării, conform ANM

În Maramureș, luni se vor înregistra precipitații mixte și temperaturi maxime cuprinse între 3-5 grade Celsius. Tot precipitații se așteaptă astăzi și în cea mai mare parte a Crișanei, iar temperaturile la prânz vor fi de aproximativ 6 grade Celsius.

În Banat meteorologii anunță ploi și vânt ce va atinge la rafală 55 – 65 km/h. Maximele termice vor fi cuprinse între 6 și 9 grade Celsius. În Oltenia cerul va fi acoperit de nori, va ploua în sud, iar soarele se va arăta trecător doar prin partea de sud-est. Mercurul din termometre va urca astăzi până la maxime situate între 5 și 7 grade Celsius, conform ANM.

În Ardeal va fi puțin soare prin partea de sud-vest. În restul regiunii cerul va fi înnorat. Sunt așteptate și aici precipitații mixte, iar la munte va ninge.

În Moldovei vor fi astăzi temperaturi ridicate pentru luna ianuarie, dar ploile vor lovi toată regiunea. Temparaturile se vor situa astăzi între 5 și 10 grade Celsius. Precipitații vor fi astăzi și în Dobrogea. Vântul va avea intensificări pe alocuri, iar temperaturile vor fi între 9 și 12 grade Celsius.

În Muntenia cerul va fi înnorat și va ploua în cea mai mare parte a zonei. Temperaturile, astăzi se vor înregistra între 5 și 10 grade Celsius.

Pentru locuitorii Capitalei, meteorologii anunță vreme variată, cu cer noros și ploi slabe. Temperatura se va situa în jurul valorii de 8 grade.

ANM  anunță precipitații și în zilele care urmează, dar și temperaturi mai scăzute de miercuri încolo.

 

 

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI