Meteo. Temperaturi ireale pentru luna martie. Când revin ninsorile în România, de fapt

Meteo. Temperaturi ireale pentru luna martie. Când revin ninsorile în România, de fapt
Meteo. Temperaturi ireale pentru luna martie. Când revin ninsorile în România, de fapt

Vremea se tot încălzește până la mijlocul săptămânii, urmând ca de vineri temperaturile să înceapă să scadă. Răcirea se va simți în Europa chiar din această seară, în țările aflate în partea nord-vestică. Precipitațiile care se anunță sunt slabe: ploi în vest și în sud-vest și ninsori în nord-est. În România, soarele rămâne pe cer, dar nu pentru mult, căci fenomene de iarnă vor lovi în acest weekend.

Meteo: vreme deosebit de caldă pentru luna martie. Va ninge în weekend

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, 3 martie, se face tot mai cald. -7 și 4 grade s-au înregistrat astăzi în zorii zilei. Spre amiază, se așteaptă valori termice mai ridicate decât cele obișnuite la începutul lunii martie. Vom avea 7 grade în depresiuni și pe litoral, cât și 18 grade Celsius în vestul Olteniei. În general, va fi o zi însorită, doar pe spații restrânse, în zonele joase, fiind atmosferă închisă.

București⌈ Miercuri, joi, vineri

În București, cerul va fi senin la noapte și în următoarele trei zile, iar atmosfera se tot încălzește. Miercuri se vor înregistra la amiază 14 grade, iar joi și vineri 18. Tot joi după-amiază vântul devine moderat, iar vineri noapte acesta va sufla mai intens, cu rafale de 40-45 km/h.

La munte

Vremea continuă să se încălzească ușor și în regiunile de munte. Se anunță soare fără nori, iar condiții de ceață vor fi doar pe văi și în depresiuni în prima parte a zilei, cu unele intensificări la altitudini mari.

Sfârșitul de săptămâna va fi marcat de vreme rea

Vremea va fi caldă și vineri, deosebit de caldă în special în sudul teritoriului, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată începând dinspre regiunile nordice. Se vor semnala precipitații în prima parte a intervalului, în jumătatea de nord a țării, pe urmă în cea de sud.

Aria de nebulozitate va fi în extindere treptată dinspre nord și nord-est, unde precipitațiile, predominant sub formă de ploaie, se vor transforma în lapoviță și ninsoare, în vreme ce în rest, îndeosebi în a doua parte a intervalului, pe arii mai restrânse vor fi ploi. În zona de munte, ziua se vor semnala precipitații mixte, iar noaptea va ninge. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI