Vremea 2-15 martie 2021. Avertisment alarmant, ce se întâmplă cu temperaturile în România

Vremea 2-15 martie 2021. Avertisment alarmant, ce se întâmplă cu temperaturile în România
Vremea 2-15 martie 2021

A venit primăvara în calendar, dar să vedem ce spun și specialiștii despre vremea de afară. Astfel, se anunță o vreme schimbătoare. ANM anunță că din data de 5 martie nu o să scăpăm de precipitații slabe în toată țara.

Vremea 2-15 martie 2021

În Crișana, până în ziua de 5 martie se vor înregistra maxime de 16 grade C, după care temperaturile nu vor mai trece 7 grade, iar temperaturile minime o să se situeze între -3 și 2 grade C. Din 5 martie și până la finele intervalului de referință, se vor semnala precipitații slab cantitative.

În Banat, temperaturile diurne vor fi ridicate, iar termomentrele vor indica până la 16 grade C, apoi se va răci treptat după data de 5 martie.

Pentru Maramureș, primele zile ale intervalului aduc temperaturi mai mari decât cele normale în care, respectiv 16 grade C, dar după data de 9 martie, meteorologii anunță valori apropiate de cele normale, adică maximum 11 grade C. Valorile minime se vor situa între -6 și un grad C, aducând precipitații temporare, slabe cantitativ, până la finele intervalului.

În zona Transilvaniei sunt anunțate temperaturi în creștere până în data de 5 martie, așadar vor fi 12 grade C, apoi din data de 9 martie, ele vor scădea treptat. Minimele se vor situa între -8 și -2 grade C, iar aici va ploua slab, din data de 5 martie și până la finele intervalului de referință.

Va fi cald și în zona Moldovei, acolo unde se anunță maxime de 14 grade C și minime de 0 grade C. În a doua săptămână a intervalului va fi vreme mai călduroasă și cu probabilitatea de a ploua.

Cum va fi vremea în România

Și în Oltenia vremea va fi frumoasă, îndeosebi în primele zile ale lunii, când sunt anunțate maxime de 16 grade C și minime între 0 și 2 grade C. În a doua săptămână sunt creșteri treptate a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta. Regimul pluviometric o să fie deficitar, iar probabilitatea de precipitații este în creștere în intervalele 6-8 martie și 11- 14 martie.

Vreme bună și în Dobrogea. Acolo, termometrele vor indica maxime între 10 și 13 grade C, iar minimele între 2 și 4 grade C. Puțin mai frig va fi între 6-7 martie, când se vor înregistra între -1 și 0 grade C. Aici, meteorologii anunță că precipitațiile vor fi slabe, îndeosebi în a doua săptămână.

În zona Munteniei, va fi cald până în data de 5 martie. Maximele ajung până la 16 grade C, însă ea se schimbă radical între 5 și 7 martie, deoarece termometrele vor indica și zero grade noaptea. Însă după această perioadă rece va fi iar vreme bună, cu maxime de 11 grade C și precipitații îndeosebi între 12 și 14 martie.

Pentru zona de munte, specialiștii în vreme anunță că luna martie aduce maxime de 6 grade C și minime de -3 grade C. Aici sunt anunțate precipitații, sub formă de ninsoare, când se va depune un strat consistent de zăpadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI