Meteo. Temperaturi de primăvară în decembrie. Cum va fi vremea de Revelion

Meteo. Temperaturi de primăvară în decembrie. Cum va fi vremea de Revelion
Vom avea temperaturi de primavara, inclusiv de Revelion

Meteorologii ANM au anunțat temperaturi de primăvară în decembrie. Cum va fi vremea de Revelion, vedeți în articolul de mai jos.

Prognoza meteo. Primăvară la sfârșit de decembrie. Cum va fi vremea de Revelion

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în toată România.

Se vor înregistra temperaturi de până la 16 grade Celsius în unele zone. În plus, potrivit meteorologilor, va ploua mult, în special în perioada 29- 31 decembrie.

Cum va fi vremea în Banat

În cea mai mare parte a perioadei prognozate de ANM, în Banat, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru perioda calendaristică. Între  28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie media temperaturilor maxime va fi de 9-12 grade Celsius, iar a minimelor de 5-8 grade.

Se vor înregistra mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ, în special între 29- 31 decembrie.

Cum va fi vremea în Crișana

Pe parcursul prognozei celor două săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele normale, la sfârşit de lună decembrie.

Perioadele cele mai calde vor fi între 28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie, când temperaturile diurne vor fi de 9-12 grade Celsius, iar cele nocturne de 3-7 grade. Probabilitatea de ploi mai însemnate cantitativ vor fi în noaptea de 29/30 decembrie până în seara de Revelion.

Cum va fi vremea în Transilvania

Valorile termice din următoarea perioadă în Transilvania vor fi cu mult mai ridicate, cu o medie regională a maximelor de 4-8 grade Celsius şi a minimelor de -4.-0 grade. Temperaturile mai mari vor fi între 28 şi 30 decembrie, respectiv în 3 şi 4 ianuarie când se vor înregistra 7-11 grade Celsius. Noaptea, valorile vor avea valori pozitive.

Până în seara de Revelion vor fi ploi în general slabe şi cu caracter local şi temporar. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai crescută din nou după data de 4 ianuarie.

Cum va fi vremea în Maramureș și Moldova

Zilele cele mai calde în Maramureș vor fi între 28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 10-12 grade Celsius, iar a minimelor de 3-6 grade. În restul timpului, în Maramureș vor fi valori de 5-7 grade ziua şi -2…0 grade noaptea, mediat regional. Se vor înregistra mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ, în special în perioada 29-31 decembrie.

În Moldova, la începutul perioadei prognozate, dar şi în perioada 3-5 ianuarie vor fi medii ale maximelor de 7-12 grade Celsius şi ale minime de 0-5 grade. Până la data de 3 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mică, însă după 31 decembrie probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ crescută.

Cum va fi vremea în Dobrogea și Muntenia

Vremea va fi deosebit de caldă în Dobrogea, în perioada 28-30 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 13-16 grade, iar a minimelor de 6-9 grade. În zilele celelalte, la amiază vor fi 9-12 grade Celsius şi noaptea 4…7 grade Celsius. Până pe 5 ianuarie, regimul pluviometric se va menţine deficitar, vor fi ploi slabe.

Și în Muntenia vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 6-13 grade Celsius, iar a minimelor de 0…5 grade Celsius, cu valori chiar mai ridicate între 28 şi 31 decembrie când se vor înregistra valori diurne de 12-16 grade Celsius şi nocturne de 2-6 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai crescută între 4-10 ianuarie, acestea putând fi, în zona deluroasă cu precădere.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, între 28-30 decembrie când ziua vor fi valori de 11-15 grade şi noaptea 3-6 grade, mediat regional. În restul timpuluyi prognozei, vor fi medii ale temperaturilor maxime de 7-11 grade Celsius, iar ale minimelor de -2…3 grade Celsius.

O răcire a vremii se va înregistra după data de 8 ianuarie. De asemenea, între 28 şi 31 decembrie va ploua temporar în mare parte a regiunii.

Cum va fi vremea la munte

La munte, între 28 şi 31 decembrie se vor înregistra, în medie, maxime de 1-8 grade Celsius şi minime de -4…4 grade Celsius, iar în jurul datei de 1 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne de -3…4 grade şi nocturne de -6…0 grade.

Între 28 şi 31 decembrie vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precădere în masivele din vest. Vor fi ploi şi lapoviţă şi doar la altitudini mari temporar şi ninsori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI