Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în țară: avertismentul clar al meteorologilor

Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în țară: avertismentul clar al meteorologilor
Cum va fi vremea si ce avertizeaza meteorologii

Meteorologii au dat o atenționare de cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, pentru mai multe județe din România. De asemenea, sunt vizate de această alertă zonele montane din România, acolo unde se vor putea resimți temperaturi mult mai scăzute față de normalul perioase, însă și fenomene meteo mai dure.

Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în țară

ANM – Administrația Națională de Meteorologie a spus azi că zece județe din Rmânia sunt vizate de cod portocaliu de viscol, dar și de ninsoare abundentă, îndeosebi în zonele de munte din țară.

Codul portocaliu de vreme rea va fi pentru: Alba, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, D7mbovița, Caraș-Severin , Hunedoara, Gorj și Vâlcea. De menționat eeste că avertizarea de cod portocaliu este în vigoare până azi la ora 20:00. Meteorologii afirmă că se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 120 km/h, iar zăpada rezultată în urma ninsorilor abundente va fi răsclită, determinându-se astfel reducerea semnificativă a vizibilității.

De asemenea, o altă avertizare de vreme rea a mai fost în vigoare ieri, în 13 județe din România. ANM- Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că ninsori puternice și viscol o să se resimtă în aproape jumătate din țară, iar avertizarea este valabilă până pe data de 28 decembrie.

ANM- Administrația Națională de Meteorologie a mai avertizat, așadar, că luni 28 decembrie, dar și marți, pe data de 29 noiembrie, că vântul de pe crestele munților o să sufle cu putere și va viscoli zăpada. De altfel, zonele cele mai vizate vor fi cele din Carpații Meridionali, acolo unde zăpada o să depășească chiar și doi metri înalțime.
Și în ziua de sâmbătă a mai fost emis un cod galben de vreme rea, care a vizat 13 județe, dar și zonele montane din România.

Vremea azi

Astăzi cad precipitații pe spații extinse în toată țara, mai însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei, acolo unde izolat se strâng până la 30-40 de mm. Dar la altitudini ma mici de 300-400 de metri sunt așteptate ploi, inclusiv în Capitală, între 400-800 de metri precipitații mixte, iar la peste 800 de metri altitudine o să ningă și o să se depună un strat de zăpadă în medie de până la 10-15 centimetri.

La munte vântul suflă cu putere, viscolește și spulberă zăpada, moderat spre tare în nordul Moldovei, cu moderație în vestul Munteniei și estul Olteniei, dar și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Maxime termice urcă până la prânz spre 3-8 grade C în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și Oltenia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI