17 mart. 2021 | 11:21

Meteo. Românii trebuie să se pregătească, ce urgii vin peste noi până sâmbătă

Vremea Meteo
Meteo. Românii trebuie să se pregătească, ce urgii vin peste noi până sâmbătă
Meteo. Cod portocaliu de vreme rea până sâmbătă

Vremea se menține închisă și rece în toată țara, iar precipitațiile vor fi abundente. Ziua de 17 martie este una mohorâtă, cu ninsori la munte, în Moldova, Transilvania și în Maramureș. În restul țării va ploua, iar vântul o să bată mai tare pe partea vestică și sud-vestică și în zona montană. La altitudini de peste 1500 de metri va fi viscol puternic. Temperaturile maxime pornesc de la 1 grad Celsiu și nu trec de 9 grade Celsius. În ceea ce privește restul săptămânii, ANM a emis un cod portocaliu de ninsori puternice în 14 județe, valabil până sâmbătă.

Prognoza meteo. Vremea se menține închisă și rece. ANM a emis cod galben de ninsori puternice în 14 județe, valabil până sâmbătă

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul miercuri ora 10:00 – joi ora 06:00, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania. Se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. La munte va ninge, la fel ca în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei, unde se va depune un strat nou de zăpadă.

Joi dimineață, la ora 06:00, intră în vigore o informare meteorologică ce expiră sâmbătă, la ora 10:00, și anunță că aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. Va ninge la munte, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, dar și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei, unde treptat vor predomina ninsorile.

Informare meteorologică

„Interval de valabilitate: 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00; Fenomene vizate: precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general, moderate cantitativ; Zone afectate: conform textului;

În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte”, anunță ANM.

Vremea în București – 18-19 martie

Joi, 18 martie, sunt anunțate alte ploi, iar vântul va sufla moderat. Vom avea cel mult 8 grade Celsius. Vineri, 19 martie, se răcește din nou, iar precipitațiile vor fi mai slabe. Doar 6…7 grade Celsius vom avea, în timp ce vântul va bate cu o putere de 8 km/h.

Vremea la munte

Vremea rămâne rece și la munte. Se va depune un strat nou și consistent de zăpadă, iar în Carpații Meridionali și de Curbură este în vigoare un Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol puternic. La peste 1500 de metri, vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Detalii despre vreme pentru zilele de joi și vineri

Joi, 18 martie, se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. La munte, în Transilvania și în Maramureș vor predomina ninsorile. Prin Moldova, în schimb, așteptăm precipitații mixte. În rest, va ploua. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade Celsius.

  • Baia Mare – 6
  • Cluj-Napoca – 4
  • Suceava – 2
  • Bacău – 4
  • Timișoara – 5
  • Brașov – 3
  • Galați – 6
  • Sibiu – 3
  • București – 8
  • Craiova – 5
  • Constanța – 8

Și vineri vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă.Nu scăpăm de precipitații, cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în estul teritoriului, în centru și în zonele montane și submontane. Maximele pornesc de la 1 grad și ajung la 8 grade Celsius.

  • Baia Mare – 5
  • Suceava – 2
  • Cluj-Napoca – 4
  • Bacău – 3
  • Timișoara – 8
  • Sibiu – 3
  • Brașov – 3
  • Galați – 4
  • București – 7
  • Craiova – 8
  • Constanța – 7
Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro