Meteo Paște. Norul de praf saharian lovește iar România: ce temperaturi vom avea

Se anunță furtuni și un val de praf care se îndreaptă spre noi din nordul Saharei. Temperaturile din weekend vor fi peste media normală pentru această perioadă.

Meteo Paște. Norul de praf saharian lovește iar România

În ziua de Paște vom avea vreme cu temperaturi ridicate, chiar mai mari decât media normală pentru această perioadă. Sunt așteptate temperaturi de până la 30 de grad, însă și furtuni puternice de sezon care pot cauza daune.

Începând de joi, 29 de aprilie, se încălzește vremea rapid, iar 1 Mai vine cu temperaturi de până la 28 de grade în sud și vest.

Pe litoral se anunță răcoare și vor fi în jur de 20 de grade la Constanța și în nord-est, în vreme ce la Suceava vor fi maxime de 20 de grade.

Praf saharian meteo paste

Descărcări electrice și ploi

Ne așteaptă un val de căldură, însă el vine cu ploi și descărcări electrice, în special în nordul țării.

De Paște, maximele vor fi de până la 30 de grade în București și urcă până la 27 de grade în estul țării. În vest, vremea se răcorește, iar maximele ajung la 20 de grade. Se așteaptă ploi abundente în vestul și nord-vestul țării și descărcări electrice.

Temperaturile ridicate vin cu un val de aer cald african care vine cu un val de praf saharian, care va acoperi sudul României.

Din cauza acestui praf saharian, temperaturile reale sunt de fapt mai scăzut decât cele prognozate, iar asta pentru că praful nu va lăsa soarele să strălucească în întregime. Cerul va părea înnorat, iar acest val de praf saharian va fi prezent și miercuri, 28 aprilie în sudul țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI