Meteo 28 aprilie-9 mai 2021. Când vine căldura în România, de fapt: vremea se schimbă de Paște

Meteo 28 aprilie-9 mai 2021. Când vine căldura în România, de fapt: vremea se schimbă de Paște
În Maramureș ploaie și descărcări electrice

Meteo 28 aprilie- 9 mai 2021. Ne apropiem cu pași repezi de finalul lunii aprilie. În această ultimă perioadă a lunii ANM anunță temperaturi variabile și precipitații. Mini vacanța de 1 Mai și Sărbătorile Pascale vor fi dominate de vreme schimbătoare și ploi

Meteo 28 aprilie-9 mai 2021

ANM anunță că, începând cu data de 28 aprilie, valorile termice se vor încadra perioadei în care ne aflăm. Astfel că, în zona Banatului, temperaturile vor fi cuprinse între 20 și 24 de grade celsius. Minimele, în timpul nopților și dimineața, vor fi cuprinse între 8 și 10 grade. Cu toate că bănățenii vor avea parte de soare nu sunt excluse și precipitațiile, mai ales în ultima zi a lunii aprilie, pe data de 30 aprilie.

În Crișana ANM anunță temperaturi maxime cuprinse între 16 și 22 de grade, iar pe timpul nopții vor ajunge la valori cuprinse între 4 și 10 grade. Aici precipitațiile vor fi mai accentuate începând cu data de 2 aprilie, conform ANM.

În vestul țării, în Transilvania, pe 28 aprilie, maximele vor atinge 20-22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 7 și 10 grade celsius. Și aici vor exista precipitații, dar nu înainte de data de 30 aprilie.

Meteo 28 aprilie-9 mai 2021. În Maramureș ploaie și descărcări electrice

În zona de nord-vest a țării, în Maramureș, temperaturi maxime vor fi de 10 grade celsius, urmând ca după 30 aprilie să ajungă la 20 -21 de grade. Începând cu 29 aprilie precipitațiile își vor face simțită prezența în Maramureș. ANM mai spune că între 1 și 7 mai aici vor apărea averse însoțite de descărcări electrice.

Estul teritoriului, zona Moldovei, va avea valori termice maxime cuprinse între 11 și 12 grade, minimele ajungând la 2 grade celsius. După 1 mai valorile termice vor ajunge la 19-20 de grade, minimele fiind cuprinse între 7 și 8 grade. Și aici vor apărea precipitații în aproape toată săptămâna, urmând ca din 1 mai și până pe 5 mai să fie mai însemnate cantitativ.

În zona litoralului, în toată Doborgea, în acest interval valorile termice maxime vor fi de 13 grade, iar minimele cuprinse între 6 și 7 grade. În intervalul 29 aprilie – 1 mai, temperatura aerului va fi în creștere , ajungând la 21-22 de grade.

Pe timpul nopții temepraturile vor fi cuprinse între 12 și 13 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere. Valorile maxime vor fi de 16-18 grade, iar minimele de 9-10 grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi ridicată în perioada 26-28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Meteo 28 aprilie-9 mai 2021. Sudul țării cu 25 de grade

Zona de sud a țării, Muntenia, va avea temperaturi mai scăzute, cuprinse între 13 și 14 grade. La finlaul acestei săptămâni temperaturile vor crește și vor ajunge la 24-25 de grade celsius. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere.

În cea de-a doua săptămână, media valorilor în timpul zilei se va situa în jurul a 19 grade. Muntenia va avea pe timpul nopții temperaturi cuprinse între 7 și 9 grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Nici Oltenia nu scapă de valori mai mici în această spătămână. Maximele vor ajunge la valori cuprinse între 12 și 14 grade. De la finalul acestei săptămâni în Oltenia se vor înregistra maxime de 24 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 11 grade. Își vor face apariția și aici ploile în această spătămână, urmând ca din primele zile ale lunii mai să scadă în intensitate.

Vremea la munte

ANM spune că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Întren 26 și 28 aprilie, maximele vor ajunge la 4-6 grade, iar minimele la -4 și -2 grade Vremea se va încălzi treptat. Pe  30 aprilie valori în timpul zilei vor ajunge la 12 grade, iar noaptea la4 grade. Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci ușor.

Regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime la 10 grade și minime de 2 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI