După un început de martie cu ploi, vreme mohorâtă și temperaturi scăzute, românii se întreabă dacă primăvara se va lăsa așteptată în acest an. Răspunsul a fost oferit de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie, care au emis prognoza meteo până în aprilie 2023.
După ce am avut parte de un 1 martie friguros, cu ploi și vreme mohorâtă, românii se întreabă dacă vremea neobișnuit de caldă din lunile decembrie, ianuarie și februarie va însemna o primăvară cu temperaturi mai joase decât cele cu care ne-am obișnuit.
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo până în aprilie 2023.
Potrivit ANM, în perioada 6 martie – 3 aprilie, valorile afișate de termometre se vor încadra în intervalul considerat normal pentru această perioadă a anului.
În prima săptămână a intervalului analizat, 6 – 13 martie, vom avea chiar temperaturi peste mediile normale în regiunile extracarpatice, dar mai ales în sud- estul extrem al țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Te-ar putea interesa și: Fenomenul meteo El Nino va ajunge în România. Ce înseamnă şi ce probleme aduce. Prognoza meteo pentru martie
În ceea ce privește cantitățile de precipitații, vor fi mai abundente în în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
În săptămâna 13- 20 martie, tendința de încăzlire se va menține în toate regiunile țării. Doar în regiunile nord-vestice și în zona montană aferentă, regimul pluviometric va fi excedentar.
Pe întregul teritoriu al țării, temperaturile medii se vor apropia de valorile specifice perioadei în săptămâna 20 – 27 martie. În acest interval, ANM anunță cantități de precipitații în jurul celor normale pentru finalul primei luni de primăvară.
În ultima săptămână a intervalului analizat de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie, valorile afișate de termometre vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi el apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.
Te-ar putea interesa și: „OZN”, pe cerul României. Braşovenii au imortalizat imediat fenomenul special. Cum arată norii lenticulari