Meteo. Vești de ultimă oră de la ANM: când se încălzește vremea și scăpăm de ploi

Meteo. Vești de ultimă oră de la ANM: când se încălzește vremea și scăpăm de ploi
Când se încălzește vremea în România

Vești bune pentru toți românii din partea ANM! După o perioadă în care vremea a fost furtunoasă și planurile au fost anulate, se pare că atmosfera se încălzește. În România vor dispărea ploile, furtunile și vijeliile, așa că este timpul să ne gândim la vară!

În mai multe regiuni din România vremea se va încălzi după data de 2 iunie, anunță experții de la Administrația Națională de Meteorologie. După o perioadă în care ploile au acaparat țara, se pare că vara își intră în drepturi și vom putea într-un final să ne bucurăm de temperaturi ridicate și un cer senin.

Banat

Primele zile din următoarele două săptămâni o să fie caracterizate de o vreme răcoroasă în Banat. Temperaturile maxime vor atinge 18 grade, iar minimele se vor situa undeva la 8 grade. Imediat cum luna iunie va da starul la vară, vremea se va încălzi. În intervalul 5-13 iunie vor exista maxime de 25, 26 de grade, iar minimele se vor înregistra undeva la 13 grade. Sunt așteptate ploi pe 31 mai, 1 iunie, dar și în intervalul 6-13 iunie.

Crișana

Între 31 mai și 2 iunie va exista o vreme răcoroasă în Crișana, temperaturile diurne fiind între 17-19 grade, iar cele nocturne situându-se undeva la 7, 8 grade. Persoanele aflate în această regiune nu trebuie să se îngrijoreze, mai ales pentru că în intervalul 6-13 iunie vremea se va încălzi, iar maximele se vor situa undeva la 24…25 de grade, în timp ce minimele vor fi de 12…13 grade. Ploile importante vor fi pe data de 31 mai, dar și în intervalul 8-13 iunie.

Transilvania

În Tranvilvania, în perioada 31 mai-2 iunie temperaturile vor fi mai scăzute, maximele fiind de 15…16 grade, iar minimele de 6…7 grade. După această perioadă, vremea o să se încălzească, spre bucuria tuturor românilor. În perioada 6-13 iunie se vor înregistra maxime de 22…24 de grade, iar minimele se vor situa la 11 grade. Ploi importante cantitativ se vor înregistra pe arii extinse pe data de 31 mai, dar și în perioada 8-12 iunie.

Maramureș

În Maramureș vremea o să fie răcoroasă în cursul nopților și dimineților în primele zile al intervalului de prognoză. Se vor înregistra valori de 16…18 grade pentru temperaturile maxime și minime de 6…7 grade. După această perioadă temperaturile vor fi unele blânde, iar în intervalul 5-13 iunie vremea o să fie una frumoasă. Se vor înregistra maxime diurne de 23…24 de grade, iar temperaturile din timpul nopții se vor situa la 11…12 grade. Sunt așteptate ploi pe data de 31 mai, dar și în intervalul 8-13 iunie.

Moldova

Vremea le va aduce multe provocări persoanelor din această zonă până pe data de 3 iunie. Se vor înregistra valori maxime cuprinse între 15 și 18 grade, iar media din timpul nopții se va situa undeva la 8 sau 9 grade. Totuși, temperaturile vor crește după această perioadă nefavorabilă așa că la finalul primei săptămâni din interval se vor înregistra medii diurne situate între 20 și 22 de grade, iar cele nocturne vor ajunge undeva la 10…11 grade. De aici, veștile sunt din ce în ce mai bune, mai ales pentru că valorile termice vor crește.

Dobrogea

Vremea o să fie rece în această zonă în primele zile din următoarea perioadă, iar temperaturile maxime se vor înregistra undeva la 16…18 grade, în timp ce minimele se vor situa între 10 și 12 grade. Valorile termice vor fi în creștere, așa că la finalul primei săptămâni din următoarea perioadă vor exista medii diurne de 21…22 de grade și nocturne de 13…14 grade. Apoi, vremea o să devină din ce în ce mai frumoasă, maximele fiind undeva la 22 și 24 de grade. Vor exista fenomene atmosferice instabile în primele două zile, iar în restul perioadei vor apărea averse slabe cantitativ.

Muntenia

În primele zile din următoarea perioadă se vor înregistra temperaturi maxime situate sub 22…20 de grade și minime între 8 și 11 grade. După data de 3 iunie valorile termice vor fi în creștere, așa că media maximelor va fi între 24 și 26 de grade, iar minimele o să se înregistreze undeva între 11 și 15 grade. Sunt așteptate fenomene atmosferice instabile în perioada 31 mai, 1 iunie, dar și după data de 6 iunie.

Oltenia

În Oltenia media temperaturilor maxime va fi în creștere în primele două zile, înregistrându-se între 18 și 20 de grade. După data de 5 iunie vor exista maxime între 25…26 de grade, așa că planurile românilor vor putea fi respectate de această dată cu asemenea vreme însorită. În schimb, temperaturile minime aflate la 8-9 grade în prima perioadă o să crească treptat, atingând 12…13 grade după data de 7 iunie. De asemenea, vor exista fenomene atmosferice instabile după data de 6 iunie.

La munte

După o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 7 și 10 grade urmează o perioadă normală! Vremea o să fie foarte bună, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime de 14…17 grade și minime de 6…8 grade. Aproape în fiecare zi vor exista fenomene specifice instabilității atmosferice. Acestea vor apărea mult mai frecvent după data de 6 iunie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI