Meteo ianuarie 2021. Cum va fi vremea în București și în țară, se schimbă total

Meteo ianuarie 2021. Cum va fi vremea în București și în țară, se schimbă total
Începutul de an 2021, cu valori ridicate de temperatură

Mai sunt câteva zile până trecem în noul an, 2021, iar prognoza meteo indică valori termice ridicate. Conform prognozei pentru ianuarie 2021, vom avea mai puțină zăpadă, și mai multe grade în termometre.

Ianuarie 2021, cu valori ridicate de temperatură

Pentru prima parte a anului 2021, ANM anunță că temperaturile vor fi mai ridicate pentru această perioadă la nivelul întregii țări. În zona de sud est a țării, temperaturile vor fi mult mai ridicate, față de restul teritoriului.

ANM mai spune că precipitațiile vor fi excedentare în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării. Va exista fenomenul de precipitații și în regiunile estice. În restul teritoriului românii vor avea parte de precipitații, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în țară, la începutul lui ianuarie 2021

Conform estimărilor ANM, la nivelul întregului teritoriu al României vor fi temperaturi ridicate pentru perioada în care ne aflăm, modificări extreme posibil să apară de-abia din a doua săptămână a lunii ianurie 2021.

Vremea în ianuarie 2021 în teritoriu

Banat 

Din 3 ianuarie aici valorile termice vor fi cuprinse între 4 și 6 grad, iar minimele termice vor fi de -1 și 0 grade.

Crișana

Tot din prima săptămână, în Crișana temperaturile maxime se vor situa între 3 și 6 grade, iar din 3 ianuarie se vor înregistra temperaturi nocturne de -2 și 0 grade.

Transilvania

Prima săptămână din 2021, vremea va fi în general apropiată de normal sub aspect termic. Temperaturile maxime vor fi de 2-4 grade și minime de -4 și-3 grade.

Maramureș

Zona de nord vest a țării, va avea temperaturi diurne de 2 și 4 grade și nocturne de aproximativ -2 grade.

Moldova

La început de 2021 media temperaturilor maxime va fi de 3-5 grade, iar a celor minime de aproximativ -2 grade.

Dobrogea

Sud estul teritoriului, la malul mării, va avea în prima săptămână din 2021 temperaturi maxime între 6 și 9 grade,. Temperaturile minime din Dobropgea vor ajunge  la 2-3 grade.

Muntenia

Zona de sud a țării, în ianuarie 2021, va avea temperaturi maxime de 5-7 grade și  temperaturi minime de -2 – 0 grade.

Oltenia

Ianuarie 2021 aduce în sud-vestul țării temperaturi maxime 4 – 6 grade și minime de -2, -1 grad.

Zona montană

Aici, la început de ianuarie 2021, temperaturile se mențin în aria perioadei în care ne aflăm. Astfel că, din 3 ianuarie vremea va deveni apropiată de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime de -2 – 0 grade și a celor minime de -7, -6 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte va fi în general ridicată și vor fi, local, mai însemnate cantitativ.

Vremea în București în ianuarie 2021

Începutul ianuarie 2021 prinde bucureștenii cu temperaturi mai ridicate față de perioada în care ne aflăm. Precipitațiile vor fi puține, dar din a două săptămână.

Există posiblitatea ca la nivelul dimineții să apară fenomenul de ceață, dar va fi de scurtă durată. Media maximelor va fi situată între 8-14 grade, iar noaptea vor fi 4-5 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI