Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în București și în țară. Ce temperaturi vom avea

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în București și în țară. Ce temperaturi vom avea
Se schimba vremea

Vineri, meteorologii au emis o informare meteo de ninsori. Avertizarea ANM este valabilă la munte, inclusiv în Prahova. Această atenționare va intra în vigoare pe data de 26 decembrie, de la ora 10:00, fiind valabilă până pe data de 28 decembrie, ora 10:00.

Alertă meteo ANM

Astfel, în acest interval menționat, conform ANM, la munte o să predomine ninsorile, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m și o să se depună strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură.

„Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol”, conform ANM.

De altfel, în jumătatea de sud a țării, anunță meteorologii, temporar o să fie precipitații în general moderate cantitativ, local o să se depășească 15-25 l/mp, iar izolat 30 l/mp.

„Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h”, conform ANM.

Vremea de Crăciun în România

Vineri, în prima zi de Crăciun, vremea o să fie închisă în cea mai mare parte a țării, iar pe spații extinse în centrul, vestul și nord-vestul țării o să semnaleze ploi moderate cantitativ, până la 20-25 de mm local în nord-vestul Carpaților Orientali și în vestul Munților Apuseni. Iar în restul regiunilor, precipitațiile o să își facă apariția numai izolat și vor fi slabe cantitativ. O să ningă la munte, dar precipitațiile solide la altitudini ceva mai joase, de 800-1000 de metri, o să cadă și în Bucovina.

Vântul o să sufle moderat spre tare în Carpații Orientali, moderat în Meridionali și Occidentali și slab, cel mult slab până la moderat în tot restul teritoriului.

Temperaturile maxime o să fie cuprinse în general între 5 și 10 grade C în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 7-12 grade în Oltenia, 9-14 grade în Muntenia și Dobrogea și cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Bărăganului, dar și 6-11 grade în Moldova.

De asemenea, sâmbătă, în a doua zi de Crăciun, vremea o să se răcească ușor în majoritatea regiunilor, dar încă va rămâne mai caldă față de media climatologică a ultimei decade a lunii decembrie. În plus, cu exceptia nord-vestului, o să cadă precipitații în toată țara, ninsori la munte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI