Meteo. Gerul siberian acaparează România. Temperaturi drastic de scăzute, când scăpăm de frig

Meteo. Gerul siberian acaparează România. Temperaturi drastic de scăzute, când scăpăm de frig
Meteo. Gerul siberian acaparează România. Temperaturi drastic de scăzute, când scăpăm de frig

Vremea la noi în țară a început să se răcească brusc din noaptea de 11 februarie. Gerul siberian pune stăpânire pe România. Meteorologii avertizează că urmează patru zile de ger. Temperaturile vor coborî sub -20 de grade Celsius.

Meteo: gerul siberian acaparează România

Specialiștii meteo spun că, cel puțin până luni, temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade Celsius. Pe timpul nopții, se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă vor coborî sub -20 de grade Celsius.

Vremea la sfârșit de săptămână – 13-14 februarie

Finalul de săptămână ne aduce tot frig. Sâmbătă, temperaturile negative se mențin și pe timpul zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, în nord și nord-vest, unde local va ninge. Pe arii restrânse va fi ceață, cu depunere de chiciură. Duminică, cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local în nord, nord-est, pe la munte și pe spații restrânse în rest.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și 3 grade Celsius, iar cele minime între -16 și -6 grade Celsius, ceea ce înseamnă că vom avea ger la începutul zilei și noaptea în multe zone din țară.

Vremea în București 13-14 februarie

Ger va fi și sâmbătă, în București, dimineața și noaptea, iar vântul va spori senzația de frig. -2 grade Celsius va fi maxima zilei. Duminică, cerul va fi parțial acoperit de nori, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură. Temperatura maximă nu va trece de 0 grade Celsius, însă cea minimă o să coboare la -9 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte va fi ger dimineața și noaptea, în toate toate masivele, iar la altitudini mai mari și pe parcursul zilei. Vântul va continua să bată cu putere și rafalele vor depăși 100…120 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, viscolind zăpada. În weekend, -10 grade se vor înregistra la Sinaia, -12 la Păltiniș și -14 la Borșa.

Avertizare ANM: Cod galben

„Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00. Fenomene și zone afectate: vreme deosebit de rece și ger mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade. Notă: Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața”, este mesajul transmis de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM).