Meteo. Prăpăd în țară, România e cuprinsă de ninsori. Cum va fi vremea în weekend

Meteo. Prăpăd în țară, România e cuprinsă de ninsori. Cum va fi vremea în weekend
Meteo România. Prăpăd în țară, cum va fi vremea în weekend

Specialiștii de la Administrația Națională de Mteorologie vin cu noutăți despre vreme. Cum va fi în weeekend și la ce ar trebui să ne așteptăm? Temperaturile care se vor înregistra sâmbătă și duminică în toată țara.

Meteo România. Anunț neașteptat din partea specialiștilor

Prognoza meteo pentru ziua de 12 februarie e anunțată de specialiști. Administrația Națională de Meteorologie anunță ger și ninsori. Deși mulți credeam că vremea rea s-a terminat, se pare că temperaturile calde nu ne cuprind tota deocamdată, astfel că urmează diferențe uriașe în zilele ce urmează.

Schimbările sunt bruște pentru cele două zile de weekend mult așteptate de oameni în toate zonele României. Minimele urmează să coboare la -13 grade Celsius și chiar și 3 grade, cele mai scăzute tempearturi fiind în vestul, nordul, nord-vestul și centrul țării.

„Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h.

Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări”, a transmis ANM.

Alerte recente

„În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp.

Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă. Notă: va ploua pe arii extinse și pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 10…20 l/mp.”

„Începând din dimineața zilei de joi (11 februarie) în vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea. Notă: depuneri de polei vor fi pe arii restrânse și în nordul Moldovei.”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI