Meteo final de noiembrie. Iarna își va intra în drepturi grav. Ce se întâmplă pe data de 20

Meteo final de noiembrie. Iarna își va intra în drepturi grav. Ce se întâmplă pe data de 20
Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru ziua de marți, 17 noiembrie, mai multe avertizări de Cod Galben

Suntem în luna noiembrie, iar temperaturile scăzute sunt normale pentru această perioadă din an. Cu toate acestea, începând cu data de 20 noiembrie, ANM anunță că vom avea parte de temperaturi și mai scăzute.

Cod Galben pentru marți, 17 noiembrie 2020

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru ziua de marți, 17 noiembrie, mai multe avertizări de Cod Galben pentru anaumite zone din țară. Fenomenul preponderent este cel de ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 metri. Județele vizate sunt, după cum urmează:

  • Județul Brăila;
  • Județul Ialomiţa;
  • Județul Călăraşi;
  • Județul Giurgiu;
  • Județul Teleorman;
  • Județul Suceav;
  • Județul Constanta

 

Temperaturi scăzute după 20 noiembrie în toată țara

Vremea rece și temperaturile scăzute se vor resimți în aproape tot teritoriul după data de 20 noiembrie. Astfel că în termometre vom regăsi valori mai mici față de perioada normală din această lună.

Cei din Banat, începând cu data de 20 noiembrie vor avea de parte de temperaturi scăzute, cuprinse întrea 6-8 grade, iar minimele vor scădea la -1-0 grade. Zona Crișanei va trece pintr-un proces de răcire la nivelul întregii regiuni. Maximele, după 20 noiembrie, vor fi între 5 și 7 grade, iar minimele vor fi de -2 grade.

Nici Transilvania nu va scăpa de temperaturi mici, după 20 noiembrie. Temperaturile maxime vor fi de 7-9 grade, iar minimele vor fi de -5-2 grade. În zona de nord-vest a țării, în Maramureș, în aceeași perioadă, temperatura maximă se va încadra între 4-5 grade, iar minimele vor fi între -3 și -1 grad.

Muntenia, va avea parte de temperaturi maxime cuprinse între 4- 6 grade.
Vremea rece și temperaturile scăzute se vor resimți în aproape tot teritoriul după data de 20 noiembrie

La munte, după 20 noiembrie, vin ninsorile

ANM anunță că și în zona de est a teritoriului, în Moldova, temperaturile vor avea valori scăzute după data amintită. Astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4-6 grade, iar minimele vor fi în jur de 0 grade.

Dobrogea va resimți modificările de temperatură, începând cu 20 noiembrie, maximele situându-se la valoarea de 8 grade. Tot aici temperaturile minime vor fi de 3 grade. Zona de sud a țării, Muntenia, va avea parte de temperaturi maxime cuprinse între 4- 6 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad.

Sud-estul teritoriului, Oltenia, va avea temperaturi maxime cuprinse între 6-8 grade, iar minimele vor fi ușor pozitive la început, apoi, vor scădea la -2…0 grade.

În zona montană, după 20 noiembrie,  temperaturile maxime vor fi în jur de 0 grade. Pe timpul nopții temperaturile vor ajunge la o minimă cuprinsă între  -2-0 grade, ulterior vor mai scade și vor ajunge la -6 grade. Precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 și 18 noiembrie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai redusă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI