Meteo București 18-20 iunie. Ce ne așteaptă până la finalul săptămânii

Meteo București 18-20 iunie. Ce ne așteaptă până la finalul săptămânii
Meteo București 18-20 iunie. Ploile nu ne lasă în pace

Meteo București 18-20 iunie Se apropie weekendul și tot sperăm la soare și temperaturi ridicate. Din păcate, din punct de vedere meteo, nici Bucureștiul și nici restul țării nu va avea parte de soare. Inclusiv în acest weekend va ploua în cea mai parte din țară. Fenomenele de averse și cantitățile mari de apă vor fi tema principală.

Meteo București 18-20 iunie. Ploile nu ne lasă în pace

Nici ziua de astăzi nu va fi altfel, decât cele de până acum. Pentru ziua de astăzi, joi 17 iunie, ANM a emis o nouă avertizare de Cod Galben, inclusiv pentru București.

Bucureștenii vor avea parte și astăzi de ploi, averse și descărcări electrice. ANM avertizează că astăzi cantităţi de apă, izolat, vor fi  de 10-15 l/mp şi vor fi descărcări electrice. Fenomenele de precipitații și disconfort termic vor continua și în perioada weekend-ului care vine.

În București în weekendul 18-20 iunie nu vom avea parte de liniște din punct de vedere meteo. Ploile vor fi tema predominantă a acestor zile, la fel și fenomenul de zăpușeală, premergătoare precipitațiilor. În acest weekend bucureștenii vor avea parte de vreme instabilă până duminică.

Cerul capitalei va avea parte de înnorări accentuate şi ploi torenţiale. Din punct de vedere termic, Bucureștiul va avea minime între 14 şi 16 grade. Vântul va sufla în general moderat, iar cantitățile de apă, rezultate din cauza precipitațiilor, vor fi abundente, spune Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pe 20 iunie, ANM spune că vremea va fi la fel de instabilă. Duminică vor apărea din nou fenomenele de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial. Ziua de duminică va aduce și cantităţi de apă însemnate. Pe alocuri vor putea depăși 10-20 l/mp şi posibil 30 l/mp. Pentru 20 iunie temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 27 de grade.

Cod Galben pentru astăzi

Pe parcursul zilei de astăzi avertizarea de Cod Galben afectează Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei. ANM spune că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Fenomenele meteo se vor resimți prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Același Cod Galben a fost emis astăzi și pentru Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. ANM anunță că vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Între 18 iunie, și 20 iunie, ANM anunță cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată. Fenomenele se vor resimți în sudul, estul și centrul țării. Aici va ploua abundent și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Din păcate, dacă aveți planuri de weekend, este imperativ necesar să aveți și umbrela în bagajul vostru, nu de alta, dar ploile nu se opresc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI