Meteo. Avertisment crunt de la ANM: scad temperaturile grav și ninge iar deși e primăvară

Meteo. Avertisment crunt de la ANM: scad temperaturile grav și ninge iar deși e primăvară
Meteo: Avertisment crunt de la ANM

ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea valabilă în toată țara, până vineri, la ora 10:00. Temperaturile scad și vor fi intensificări ale vântului. La munte sunt anunțate în continuare ninsori și lapoviță. În Capitală, vremea va fi, de asemenea, deosebit de rece, cu condiții de ploaie.

Avertisment meteo ANM: temperaturi scăzute și ninsori în toiul primăverii

Până vineri, la ora 10:00, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ, local 12…25l/mp și izolat, mai ales în nord-vest și centru, 30…40l/mp. În Transilvania și în Maramureș vor fi ploi, dar și perioade cu lapoviță și ninsoare, cu precădere în noaptea de joi spre vineri, temporar cu depunere de strat de zăpadă. Pe alocuri, precipitațiile mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte vor predomina ninsorile, se va depune un nou strat de zăpadă, în special la altitudini de peste 1500 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor trece de 70…80 km/h și va viscoli. De altfel, în majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, în special în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia.

Vremea în București pentru zilele de vineri și zâmbătă, 16 – 17 aprilie 2021 

Și în București vremea va deveni deosebit de rece. Vineri, 16 aprilie, se mai încălzește, dar tot rece va fi pentru acest moment al anului. Numai 15 grade Celsius se vor regăsi în termometre. Sâmbătă, 17 aprilie, predomină vremea frumoasă, iar temperatura se apropie de normalul perioadei, anume 16 grade Celsius, chiar 17 la amiază.

Vremea la munte 

Înnorările persistă și aici. Se va depune un nou strat de zăpadă, iar la altitudini mari așteptăm viscol, în special în Carpații Meridionali și de Curbură. La Stâna de Vale va fi cel mai rece. Vineri, în schimb, mai cresc puțin temperaturile.

  • Sinaia – 3
  • Predeal – 1
  • Păltiniș – 0
  • Stâna de Vale – -1
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI