Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea total în București: ce se întâmplă chiar de azi

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea total în București: ce se întâmplă chiar de azi
Alertă meteo ANM

Alertă meteo ANM. Astăzi a fost emisă, în jurul orei 12:00, o nouă avertizare prin care se anunță schimbări ale vremii. Schimbările termice vor fi resimțite în Capitală, dar și în anumite zone din țară. Luna aprilie nu aduce temperaturi ridicate iar ploile și ninsorile, pe alocuri, își vor face resimțită prezența.

Alertă meteo ANM. Scad temperaturile în Capitală

Alertă meteo ANM.  Conform prognozei speciale emise de ANM, începând de astăzi și până la finalul acestei săptămâni, Capitala va fi mai rece. Temperaturile, spune ANM, vor ajunge până la 11 – 13 grade Celsius.

În același interval bucureștenii vor avea parte și de precipitații și descărcări electrice. Precipitațiile își vor face simțită prezența din această noapte, iar acumulările de precipitații vor fi semnificative. Vântul va bate, tot din această noapte, iar valorile minime vor fi între 7 și 8 grade.

Alertă meteo ANM.  În capitală vremea se va răci și mai mult începând de mâine, 14 aprilie, ajungând la maxime de 11- 13 grade. Aproape pe tot parcursul zilei de mâine cerul va fi noros și cu riscul unor noi fenomene de precipitații. Valorile termice vor fi scăzute până vineri, inclusiv, iar minimele nopții ajung la  3-4 grade.

Vreme rece și în restul țării

Alertă meteo ANM.  În noua atenționare meteo de astăzi ANM anunță schimbarea vremii și în restul țării. Vor apărea precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, și vreme deosebit de rece în nord-vestul și centrul țării. Tot de astăzi și până mâine seară vor fi averse de ploaie și descărcări electrice în restul teritoriului.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare. Fenomenele vor apărea cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri. Pe alocuri și temporar se va depune și strat de zăpadă. Precipitațiile mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul țării în aceeași perioadă.

Deși suntem în aprilie, la munte va ninge, anunță ANM, și se va depune un strat consistent de zăpadă. Va ninge preponderent la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de carpații de Curbură. Tot aici vântul va bate la rafală cu viteze de până la 70-80 km/h și va fi viscol.

”Alertă meteo ANM.  Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.”, se spune în atenționarea ANM de astăzi.

Conform predicțiilor ANM, nici începutul săptămânii viitoare nu va suferi îmbunătățiri ale temperaturilor, acestea rămânând la valori sub cele normale ale acestei perioade din an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI