18 mai 2021 | 08:31

Meteo. Avertisment crunt de la ANM: ninsori, ploi și grindină în România. Când vine căldura

Vremea Meteo
Meteo. Avertisment crunt de la ANM: ninsori, ploi și grindină în România. Când vine căldura
Urmează ploi și grindină în România

ANM vine cu vești proaste pentru România, care va fi lovită de fenomene meteo extreme. Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă de vreme rea pentru marți, 18 ani.

Avertisment crunt de la ANM: ninsori, ploi și grindină în România

Se anunță furtuni violente și ploi abundente pentru toate regiunile. Pentru astăzi, vântul va bate cu viteze de peste 50-60 km/h, mai ales în Transilvania, Oltenia și Muntenia, unde vântul va bate cu 70-80 de km/h.

Rafalele depășesc chiar și 100 km/h la munte, în special în zona înaltă. În Munții Apuseni, zona Carpaților Orientali, dar și nordul și nord-vestul Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Suceava, Botoșani, Iași sau Bistrița va ploua abundent.

Temperaturile vor fi normale pentru a doua jumătate a lunii mai în sud și sud-este. Vremea se răcește în regiunile sud-este, în nord-vestul și centrul țării.

A doua parte a zilei vine cu înnorări, averse și descărcări electrice, dar și condiții de grindină și cantități semnificative de precipitații.

 

În restul țării, cerul va fi parțial noros, iar temperaturile maxime vor fi între 15 și 25 de grade în Maramureș și sudul Munteniei, în timp ce minimele vor fi între 6 și 14 grade.

Urmează zile răcoroase și ploi

În Moldova, temperaturile vor fi mai mari decât în mod obișnuit, cu maxime care pot ajunge la 25 de grade. Zilele călduroase vor alterna cu cele în care vântul își face simțită prezența, iar la amiază vor fi temperaturi de 18-21 de grade.

Minimele vor fi de 8-12 grade, cu valori care pot fi și mai mici în unele regiuni.  Posibilitatea de ploi locale va fi ridicată în zilele de 18 și 19 mai.

În Oltenia, vremea va fi în general răcoroasă, cu valori maxime de până la 22 de grade și minime de 7 grade.  Se ridică șansele de ploi pe suprafețe extinse în zilele de 19 și 20 mai. În plus, vor fi pe alocuri fenomene de instabilitate atmosferică.

În Dobrogrogea ne așteaptă alternanțe între temperaturi normale, alternate cu zile mai răcoroase, cu temperaturi cuprinse între 17 și 20 de grade. În rest, temperaturile sunt normale pentru a doua jumătate a lunii mai, ba chiar peste mediile multianuale în partea continentală.

În București ne așteaptă temperaturi normale, chiar dacă voma vea cer variabil, iar vântul va sufla cu unele intensificări pe parcursul zilei. Maximele sunt de 23-24 de grade, în timp ce minimele sunt cuprinse între 8 și 10 grade.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro