Meteo mai 2021. Temperaturi surpriză la final de lună. Ce precipitații ne așteaptă

Meteo mai 2021. Temperaturi surpriză la final de lună. Ce precipitații ne așteaptă
Prognoză pentru luna mai a lui 2021

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au indicat o nouă prognoză pentru luna mai. De ce temperaturi vom avea parte la finalul acestei luni? Ne așteaptă precipitații. Iată detaliile oferite de meteorologi!

Meteo ANM pentru luna mai 2021

Meteorologii au emis o nouă prognoză pentru luna în curs. Conform ultimelor detalii oferite de către specialiști, urmează să avem temperaturi apropiate de cele normale pentru perioada din an în care ne aflăm.

Ploile își vor face și ele apariția, în special în săptămâna de final a lunii mai – înte 24 și 31. Vremea va fi în general frumoasă în zilele următoare, iar în prag de weekend temperaturile vor ajunge chiar și la 30 de grade Celsius. Cu toate astea, sunt așteptate precipitații în câteva zone ale țării.

  • Săptămana 3-10 mai: Temperaturile se vor apropia în intervalul acesta de cele normale perioadei, iar regimul pulviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, în special în zonele montane.
  • Săptămâna 10-17 mai: Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în aproape toate zonele. Ploile își vor face apariția în regiunile extracarpatice și la munte, iar în restul țării vor fi aproape de cele normale.
  • Săptămâna 17-24: Temperaturile medii vor fi aproape de cele normale la nivelul întregii țări. Regimul pulviometric va fi în general deficitar în sud-vestul țării și la munte, iar în restul regiunilor va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Detalii

„Muntenia – Regimul termic diurn nu va avea variații ample în decursul celor două săptămâni și se va caracteriza prin valori medii regionale ale temperaturilor maxime situate, în general, între 20 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 7, 12 și 13 mai. Temperaturile nocturne vor oscila
semnificativ în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 7 grade pe 4, 5 și 9 mai și 11 grade pe 8 mai. În a doua săptămână minimele termice vor fi în creștere treptată, de la 7…8 grade la începutul săptămânii, până spre 11 grade la sfârșitul acesteia. Probabilitatea pentru averse va fi în general redusă, iar ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala în jurul datei de 5 mai și, din nou, după 13 mai

Moldova – Între 3 și 9 mai temperatura aerului va avea variații de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne se vor situa, în medie, între 17 și 22 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între 5 și 10 grade. După data de 10 mai, regimul termic se va menține relativ constant și se va
concretiza prin valori ale maximelor termice de 22…24 de grade și ale temperaturilor minime cuprinse între 8 și 11 grade. Ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 5 și 8 mai și,
din nou, între 13 și 16 mai”,
(Sursa: arată meteoromânia.ro)