Meteo august 2020. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Meteo august 2020. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoare lună. Potrivit acestora, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Mai multe informații despre vreme, în continuare.

Cum va fi vremea în luna următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru luna care ne stă în față. Cum va fi vremea?

Săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020

În regiunile sudice valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, iar în restul țării se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea zonelor României, deficit ce se va resimți mai puternic în zonele sudice, centrale și nordice.

Săptămâna 17.08.2020 – 24.08.2020

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile țării. Cantitățile de apă estimate pentru această săptămână vor fi excedentare la nivelul întregii țări, cu precădere în centru, nord și la munte.

Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020 

Și în această săptămână temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul valorilor normale, pe întreg teritoriul României.

Spre deosebire de celelalte două săptămâni, în acest interval de prognoză cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara.

Săptămâna 31.08.2020 – 07.09.2020

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, la fel și cantitățile de apă estimate.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizatede către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF).

Cum va fi vremea mâine, 8 august

Pentru sâmbătă, 8 august, ANM anunță temperaturi caniculare și vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, după-amiaza în sud și în sud-est.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și al Olteniei și local în Câmpia de Vest și în Dobrogea.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, la munte și izolat în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în jumătatea de sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI