Meteo ANM. Vremea se schimbă radical de Crăciun. Ce intemperii ne așteaptă pe 25 decembrie

Meteo ANM. Vremea se schimbă radical de Crăciun. Ce intemperii ne așteaptă pe 25 decembrie
Surprize mari de Craciun

Vremea nu se arată deloc prietenoasă în zilele ce urmează. Meteorologii vin cu vești proaste pentru români, care nu numai că nu vor avea zăpadă, dar vor avea parte și de ploi. În schimb, vremea se încălzește în weekend în București, iar temperaturile maxime pot ajunge până la 12 grade, anunță meteorologii. Vom avea parte de un Crăciun călduros.

Ce vreme avem de Crăciun

Până sâmbătă la ora 8:00, vremea se va încălzi, iar vântul va sufla moderat. Maxima va fi de până la 6 grade, iar minima poate atinge 3 grade, conform prognozei.

De sâmbătă dimineața și până dumnică la ora 10:00, vremea se va încălzi și temperaturile vor fi peste cele obițnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Vom avea maxime de 10-12 grade, iar minime de 1-2 grade.

„Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări seara și noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40 – 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5 – 6 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade Celsius.

Sâmbătă și duminică, în prima și a doua zi de Crăciun, vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie”, spun meteorologii.

Anunțul ANM

Cerul va fi noros și spre final de inerval va crește probabilitatea de ploaie, în timp ce vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificăi.

Metorologii au emis vineri o avertizare de cod portocaliu de ninsori și viscol, valabilă în Munții Apuseni.

La altitudini de peste 1.700 de metri, în Munții Apuseni va ninge abundent și vântul va bate cu rafale care pot depăși 100-110 km/h și vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.

Avertizarea este valabilă de la ora 12:00 până la ora 23:00.  Până sâmbătă dimineața, la ora 10:00, este cod galben de ninsori și viscol în zonele montane.

În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi ploi și precipitații, iar cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei, iar vântul va avea intensificări local, în câteva regiuni va bate cu viteze de 45-55 km/h.