Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion, în România. Temperaturi neașteptate

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion, în România. Temperaturi neașteptate
Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Mai sunt doar câteva zile până vine Crăciunul, iar prognoza meteo în România nu se arată optimistă. Experții în meteorologie anunță temperaturi neașteptate pentru această perioadă. Valorile termice vor crește cu 10 grade, de pe o zi pe alta. Cum va fi vremea și ce fenomene meteo ne așteaptă în următoarele 10 zile.

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion

Vremea ia o întorsătură ciudată în a doua jumătate a lunii decembrie. Cum va fi prognoza meteo în zilele de Crăciun și Revelion?

Ei bine, specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie din România susțin că temperaturile vor fi înșelătoare, în intervalul imediat următor. Diferențele de valori termice pot fluctua până la 10 grade, de la o zi la alta.

Vremea se răcește începând de marți, 21 decembrie, în toate regiunile țării. Directorul ANM Elena Mateescu vine cu mai multe detalii. De Revelion sunt mari șanse să avem ninsoare.

„Începând de marți, când vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, răcire care se va resimți în toată țara, cu valori minime pe parcursul nopților și dimineților foarte scăzute, caracterizează o vreme foarte rece pentru această perioadă.

Minimele vor coborî în diminețile de miercuri și joi, mai ales până la -15…-18 grade în zonele depresionare. Vor fi negative în toată țara, inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm -9…-10 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București, de Crăciun

Miercuri și joi, respectiv pe 22 și 23 decembrie, temperaturile vor scădea în toate zonele țării, înregistrându-se valori negative. La mare vor fi cel mult -6 grade.

În București, vremea va fi ușor mai caldă. În ziua de Crăciun, experții în meteorologie preconizează că valorile termince vor crește până la 10 grade, în Capitală.

Asta înseamnă că este posibil ca miercuri și joi să reprezinte cele mai reci nopți și dimineți și chiar și zile pentru că și maximele diurne vor fi negative în aproape toată țara. Cel mult -6 până la -1 grad în zona litoralului.

Începând din data de 23 vom observa o vreme în încălzire, valorile termice, atât cele diurne cât și cele nocturne vor depăși mediile climatologice specifice datei din calendar.

Și vorbim de valori pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă care, în partea de vest, sud, sud-est a țării, la nivelul maximelor, să înregistreze 13 – 14 grade Celsius. Inclusiv în Capitală, pentru ziua de Crăciun, vorbim de temperaturi de 10 grade Celsius”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Cei de la ANM transmit o alertă meteo de cod galben de viscol și ninsori în 13 județe ale țării, în următoarea perioadă, în special în Carpații Meridionali și de Curbură. Intervalul de valabilitate al alertei este 20 decembrie, ora 10:00 – 21 decembrie, ora 10:00.