Meteo ANM. Vine gerul în România săptămâna viitoare. Schimbare radicală de temperatură de Crăciun

Meteo ANM. Vine gerul în România săptămâna viitoare. Schimbare radicală de temperatură de Crăciun
Meteo ANM. Vine gerul în România săptămâna viitoare.

Meteo ANM. Vine gerul în România, de săptămâna viitoare. Va fi o schimbare radicală de temperatură, de Crăciun. Meteorologii anunță că de săptămâna viitoare vremea se schimbă radical. Gradele din termometre vor fi extrem de scăzute, mai ales în zonele montane. Iată ce anunță specialiștii în vreme.

Meteo ANM. Vine gerul în România săptămâna viitoare

Meteo ANM. Meteorologii anunță că vremea în intervalul 20-27 decembrie 2021 anunță valori termice mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în zonele montane. De asemenea, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Totuși, începutul de săptămână va debuta cu temperaturi de 7-8 grade Celsius, în Lunca Dunării. De marți, însă vremea se răccește accentuat, iar gradele din termometre nu vor trece de -4, -5 grade Celsius în zona Moldovei. Apoi, în restul ţării, vor fi maxime cuprinse între -4 şi 4 grade Celsius. Răcirea vremii persistă și miercuri, când temperaturile matinale vor fi printre cele mai reci din acest sezon.

Vremea se schimbă radical, de marți

De marţi, 21 decembrie, în țara noastră se face tot mai frig. Conform ANM, cerul va fi variabil, având unele înnorări temporare în prima parte a intervalului, când, pe arii în general restrânse, o să ningă slab, mai ales la munte, în centru şi nord. Vântul o să sufle cu putere la munte, mai ales la altitudini mari, dar și local în centru, est şi sud, doar că la viteze mai mici.

Astfel, în toată România vor fi temperaturi sub -5 grade Celsius, iar în nord, centru, est şi izolat în rest, se anunță chiar şi ger, adică temperaturi minime sub -10 grade! De asemenea, în nicio zonă din ţară, nu se vor depăşi 2 grade Celsius. La nivelul tuturor regiunilor, maximele termice se vor situa în general între -6 şi unu, două grade Celsius.

Vremea 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

Meteorologii anunță că în acest interval, temperatura medie a aerului o să se situeze în general în jurul celei normale pentru această săptămână, pe tot teritoriul țării. Cantitățile de precipitații se anunță a fi excedentare în cea mai mare parte a țării, însă mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo 3 – 10 ianuarie 2022

În acest interval, temperaturile medii anunțate sunt ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric o să se situeze în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toată țara. Așadar, intrarea în noul an aduce temperaturi foarte scăzute în România.