Meteo ANM. Harta ninsorilor în România. Unde va fi zăpadă de Crăciun

Meteo ANM. Harta ninsorilor în România. Unde va fi zăpadă de Crăciun
Zonele din România unde va ninge de Sărbători

Urmează ninsori în România, iar prognoza meteo pe următoarele două săptămâni vine cu temperaturi scăzute. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în fiecare regiune, iar meteorologii spun că în perioada 13-26 decembrie vremea va fi foarte rece, iar în mai multe zone va ninge. Vom avea parte de ninsori la jumătatea lunii decembrie.

Ce spun meteorologii. Unde va ninge

În Banat, media temperaturilor maxime se situează la valori de aproximativ 2 grade și va fi în creștere ușoară până spre 4 grade în daa de 17 decembrie.

Tendința temperaturilor va fi de scădere de la o zi la alta spre valori de 0 1 grade la final de interval.

Noaptea, media valorilor termice se situează în primele zile în jurul a -2 grade, urmând să crească ușor spre 0, 1 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima zi și în creștere în data de 16 decembrie.

În Crișana, până în data de 17 decembrie media valorilor termice ziua  se va situa la valori de 2-4 grade, apoi scade treptat până spre -2 grade în a doua săptămână.

Media temperaturilor minime va avea în primele nopți oscilații și vor fi temperaturi de -3, -1 grad.

temperaturile scad de la o noapte la alta până la -7, -6 grade. Vor fi precipitații mixte și șanse de ploaie începând cu data de 16 decembrie.

În Transilvania, media temperaturilor maxime se situează în jurul a 3 grade la începutul primei săptămâni de prognoză. 

Temperaturile încep să scadă trepta până spre -1 grad și la jumătatea intervalului până la -4 grad spre finalul perioadei.

Media valorilor termice nocturne nu are variații semnificative în primele nopți și va fi la valori de -3, -1 grad. Din 18 decembrie se răcește și vor fi nopți cu temperaturi de -10, -8 grade.

Vremea pe regiuni

În Maramureș, media temperaturilor pe timpul zilei se situează în jurul a 2 grade. Temperaturile scad și vom avea o medie de -2 grade spre finalul intervalului. Noaptea vor fi valori de -3, 0 grade și vor scădeaa spre -8, -7 grade.

În Maramureș, vremea se menține friguroasă și vor fi temperaturi în jurul a 2 grade. Scade ușor în următoarele zile spre -2 grade. Noaptea vor -3 grade, apoi scad pe zi ce trece spre o medie de -8, -7.

În Moldova, până pe 17 decembrie maximele sunt cuprinse între 1 și 4 grade, iar minimele între -2 și 1 grad.

Ulterior, vremea se răcește și ziua vor fi -2 grade, iar noaptea -7, -6 grade.

În Dobrogea vremea se menține la media de 9 grade, apoi începe să scadă spre 2, 3 grade la jumătatea intervalului și spre final la 0, 1 grad.

Temperaturile minime scad și noaptea până la -1 grad și după 19 decembrie până la -4 grade.

În Muntenia vremea se răcește, mai ales după data de 17 decembrie. Media temperaturilor va fi de 5-6 grade la începutul intervalului șși 1-2 grade la finalul intervalului.