Meteo ANM 18-21 decembrie. Lapovița și ninsorile pun stăpânire pe România. Vești crunte!

Meteo ANM 18-21 decembrie. Lapovița și ninsorile pun stăpânire pe România. Vești crunte!
Prognoza Meteo ANM 18-21 anunță vreme rece și ninsori

Meteo ANM. Iarna își intră în drepturi, din ce în ce mai mult. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de Cod Galben pentru mai multe zone din țară. Noua prognoză meteo ANM anunță cantități însemnate de ninsori în mai toate regiunile, dar cu precădere la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură.

Update Meteo ANM 18-21 decembrie

Dacă în weekend vom avea temperaturi, relativ, mai mari, începând cu data de 20 decembrie lucrurie încep să se schimbe. Conform prognozei ANM, din 20 decembrie vremea se răcește. Vor apărea ninsorile, iar norii vor persista pe toată perioada zilei de luni. Vântul va sufla cu putere tot în masivele sudice, la altitudini mari.

Pentru ziua de 21 decembrie, prgonoza meteo ANM spune că vom avea parte de ninsori slabe în anumite zone, dar și de soare. Pe alocuri, vântul va avea intensificări pe creste, iar temperaturile continuă să scadă.

știrea inițială

Prognoza Meteo ANM pentru finalul de săptămână

Conform prognozei meteo ANM pentru umrătoarea perioadă, media temperaturilor maxime se va situa la valori în jurul a 2 grade. Ulterior tendința va fi una de scădere de la o zi la alta, spre valori de -1-0 grade la sfârșitul acestei săptămâni.

În ceea ce privește media valorilor termice nocturne, aceasta se va situa în primele zile în jurul a -2 grade, iar spre sfârșitul primei săptămâni va crește ușor, spre 0-1 grad. Începând de luni, aceasta va urma o tendință de scădere treptată, de la valori în jurul a -1 grad, până spre -7 și -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în prima zi, apoi va fi în creștere în data de 18 decembrie și se va menține ulterior ridicată. Codul Galben emis astăzi anunță ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură.

Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80-90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici.”, anunță ANM.

De Crăciun s-ar putea să avem și zăpadă

Prognoza Meteo ANM pentru săptămâna cu Crăciunul arată că există probabilitatea de a avea zăpdaă în aproape toată țara. Temperaturile vor ajunge pe 25 decembrie, dimineața, la aproximativ -5 grade, urmând ca pe parcursul zilei să mai crească.

Astfel că, după ora prânzului se vor înregistra valori mai ridicate, ajungând între 9 și 12 grade în vestul țării. Zona de sud, sud-est și nord a țării va avea parte de precipitații, predominant sub formă de nisoare. Prognoza meteo ANM spune că ți în București, pe 25 decembrie, vom avea parte de ninsoare, dar nu în cantități foarte mari.

Meteo ANM pentru București în weekend

Meteo ANM. Pentru intervalul 17-19 decembrie, ANM anunță pentru București cer temporar noros, și îndeosebi în primele ore, trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 3-4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade, pe 18 decembrie și temperaturi maxime de 4-5 grade, și minime de -2-0 grade. În dimineaţa zilei de 19 decembrie vor fi condiţii de ceaţă, se mai spune în prognoza meteo ANM pentru weekend.