Meteo ANM. Un val de aer polar cuprinde România. Ninsorile și gerul vor face ravagii în aceste zone

Meteo ANM. Un val de aer polar cuprinde România. Ninsorile și gerul vor face ravagii în aceste zone
Frigul cuprinde România. Cum o să fie vremea, de fapt

Iarna își arată adevărata față! Temperaturile o să scadă drastic și frigul o să cuprindă România. Mulți au crezut că temperaturile blânde și zilele însorite arată că sezonul răcoros este blând în acest an, însă situația o să se schimba radical în următoarele zile.

Meteo. Cum o să fie vremea în următoarele zile

Mulți s-au bucurat de temperaturi ridicate pentru această perioadă, potrivite pentru primăvară. Cu toate acestea, situația o să fie diferită în următoarele zile. Sunt așteptate precipitații moderate cantitativ în Oltenia și în Sudul Banatului începând cu luni, de la ora 10:00, până miercuri, ora 10:00.

Ele o să se tansforme treptat în lapoviță și ninsoare în noaptea de luni spre marți, iar straturi de zăpadă o să se depună local. Ninsoarea moderată o să curprindă și zonele vestice ale Carpaților Meridionali. Acest fenomen o să fie întâlnit și în Munții Banatului.

De asemenea, în restul teritoriului o să fie semnalate precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe arii restrânse o să se formeze polei. În est, sud, dar și pe arii restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, vântul o să prezinte intensificări, răscolind trecător ninsoarea.

Frigul pune stăpânire pe România

Vremea o să fie destul de rece începând cu ziua de marți, până vineri. A fost emisă o avertizare de Cod galben începând cu ziua de luni, de la ora 14:00, până marți, la ora 11:00, pentru sudul și estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea. Vântul o să aibă viteze de 55…60 km/h.

De asemenea, rafalele o să depășească 60…70 km/h în zona Carpaților de Curbură și pe litoral. Nici în București, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Teleorman românii nu scapă de această avertizare. Vremea nu o să mai fie chiar așa de bună.

De asemenea, un alt Cod Galben a fost emis pentru marți, începând cu ora 11:00, până miercuri, ora 10:00. Vânt puternic este așteptat în estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei și în Dobrogea, cu viteze de 55…65 km/h. Rafalele o să depășească 65…75 km/h pe litoral și în zona Carpaților de Curbură.

Această avertizare o să fie în vigoare pentru Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

Ce trebuie să știe românii despre vreme

Valul de ger o să fie accentuat în ziua de miercuri. Vremea o să fie rece, în special în nord și în centru, iar temperaturile maxime o să fie cuprinse între -5 grade și 1 grad, iar cele minime o să ajungă la -16 și 7 grade. Cerul o să fie variabil și izolat o să ningă slab.

Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, o să fie ceață, asociată cu depunere de chiciură. Pe alocuri, o să se formeze ghețuș, în funcție de condițiile locale. Vremea o să fie rece și în București, temperatura maximă ajungând în jurul valorii de 1 grad, iar valorile minime la -8 grade.