24 sept. 2021 | 16:19

Meteo ANM. Temperaturi la limita înghețului în România. Ce frig crunt vom îndura

Vremea Meteo
Meteo ANM. Temperaturi la limita înghețului în România. Ce frig crunt vom îndura
Meteo ANM. Temperaturi la limita inghetului in Romania

Vreme deosebit de rece în România! Meteorologii au emis mai multe avertizări valabile pentru zilele următoare. Vor fi temperaturi la limita înghețului, în mai multe zone din țară. Ce vești aduce Administrația Națională de Meteorologie. Sunt informații de ultimă oră!

ANM anunță vreme deosebit de rece în România

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va fi rece în toată țara, până vineri seara. Temperaturile vor fi scăzute, în unele zone coborând până la limita înghețului. Meteorologii ANM au emis și o avertizare Cod galben de vânt puternic în zona de munte.

Alerta meteo este în vigoare până vineri, 24 septembrie, la ora 23.00. Potrivit ANM, la munte, vântul va sufla cu putere, cu viteze de peste 55-60 km/h. Pe timpul nopții, la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h. Intensificări ale vântului vor fi în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50-60 km/h.

Temperaturile au scăzut dramatic

Dacă săptămâna trecută, aveam 28-29 de grade în Capitală, iată că vremea a luat-o razna! Temperaturile au scăzut dramatic și va fi deosebit de rece în toată țara. În timpul nopții, în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sudul României vor fi temperaturi minime de 0-3 grade. Meteorologii anunță brumă pentru aceste regiuni.

A fost emis Cod Galben de vânt puternic

De asemenea, mai este în vigoare o avertizare Cod galben de vânt puternic la altitudini de peste 1.700 de metri. Avertizarea ANM este valabilă până astăzi, la ora 23.00. În zonele montane, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h.

Unde a nins deja în țara noastră. Imaginile sunt spectaculoase

Pe Transfăgărășan a nins deja și stratul de zăpadă este de 10 centimetri. Pe Vârful Omu s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din Europa. Miercuri, 22 septembrie, pe Vârful Omu au fost -8,5°C, în vreme ce în Rusia au fost -8,2°C la Kepino, iar în Finlanda s-au înregistrat -6,5°C, fiind cea mai friguroasă zi de la începutul toamnei.

„Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel”, a anunțat, joi dimineață, Direcția de Drumuri Brașov.

A nins și la Păltiniș, județul Sibiu, iar cei de la Arena Platoș au sărbătorit prima zăpadă cu o tură pe pârtia de ski.

„Azi noapte a nins la Păltiniș! Martin, Andy și Santiago nu au ratat prima zăpadă. Cu ocazia asta ne-au spus pe scurt și ce vă pregătește Arena Platoș Păltiniș în prima jumătate a sezonului!”, este mesajul care însoțește imaginile postate pe Facebook. 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro