02 iul. 2021 | 19:04

Meteo ANM iulie 2021. Avertisment crunt pentru români: vom trece prin zile cumplite

Vremea Meteo
Meteo ANM iulie 2021. Avertisment crunt pentru români: vom trece prin zile cumplite
Meteo ANM iulie 2021. Avertisment crunt pentru români: vom trece prin zile cumplite

Ne așteaptă zile teribile. Este anunțul făcut de meteorologi în urmă cu puțin timp. Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru luna iulie, iar veștile nu sunt deloc bune.

Meteo ANM iulie 2021. Avertisment crunt pentru români

Metorologii avertizează că ne confruntăm cu cea mai călduroasă lună din an, iar șansele de ploi sunt reduse în majoritatea zonelor din România. În plus, va fi un an secetos, așa cum a fost și anul trecut.

ANM avertizează că în luna iunie vor avea loc modificări privind distribuția circulației aerului deasupra României, motiv pentru care valoriile medii ale temperaturii lunii iulie înregistrează o creștere de până la 3 grade față de luna iunie.

Conform datelor înregistrate în perioada 1961-2020 la stațiile meteo din rețeaua ANM, temperatura medie lunară multianuală depășește 22 de grade în Câmpia Română și în Dobrogea, în timp ce în estul și centrul Moldovei, în Câmpia Vestică, în dealurile din Banat și Crișana, valorile sunt cuprinse între 20 și 22 de grade.

La munte, temperaturile sunt cuprinse între 12 și 16 grade, iar la altitudini de peste 1700 de metri, valorile medii sunt între 8 și 12 grade.

Temperatura maximă absolută a lunii iulie a fost înregistrată pe 24 iulie 2007, cu o valoare de 44,3 grade la Calafat.

În același an, s-au înregistrat valori de 40 de grade la 43 de stații meteo, în timp ce la 96 dintre acestea s-a depășit temperatura maximă absolută a lunii.

În București, maximumul lunii iulie a fost înregistrat pe 5 iulie 2000, când au fost 42,4 grade Celsius.

Conform ANM, anii cu cele mai calde luni iulie au fost 2002,2007, 2012 și 2015. Și cantitățile de precipitații din luna iulie sunt în scădere față de cele din lunile mai și iunie.

Directorul ANM: „Pentru prima dată în luna iunie am avut cod roșu de caniculă”

Directorul general ANM a declarat că vom avea parte de secetă, în a doua jumătate a verii.

„Luna iunie ne-a dovedit din plin că trecem de la inundaţii la caniculă şi cu siguranţă vom vorbi din nou şi despre secetă în a doua parte a verii, după un an anterior excesiv de secetos.

Observăm ce se întâmplă cu fenomenele meteo extreme, periculoase: în luna iunie acest an am emis 68 de avertizări meteorologice de tip nowcasting de cod roşu. În 24 de ore este prima dată când emitem mai mult de 36 de astfel de avertizări.

Pentru prima dată în luna iunie am avut cod roşu de caniculă în partea de vest a ţării două zile consecutiv. Acest lucru nu face decât să confirme că într-adevăr schimbările observate în evoluţia condiţiilor climatice din ţara noastră nu sunt o excepţie, ci o certitudine”, a precizat directorul general al ANM.  

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro