Meteo ANM. Când se încălzește vremea în România. Temperaturile vor sări de 30 de grade

Meteo ANM. Când se încălzește vremea în România. Temperaturile vor sări de 30 de grade
Cand vine vara cu adevarat

Toată lumea s-a săturat de alertele date de Administrația Națională de Meteorologie. Deși este vară deja, vremea de afară pare mai mult de primăvară sau toamnă. Cum perioada concediilor este în toi, mulți români se tem să-și facă rezervare la hotel, de teamă că va ploua fix în vacanța lor. Din fericire, ANM a dat vestea cea mare. Temperaturile vor sări de 30 de grade. Vezi prognoza meteo pentru toate regiunile țării.

Prognoza ANM pentru iunie 2022

Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea până spre sfârșitul lunii iunie. Potrivit specialiștilor, valorile termice vor urca semnificativ în termometre, în unele zone ale României fiind și 34 de grade. Unde mai plouă?

Vremea în vest (Banat)

După 10 iunie, vremea se va încălzi simțitor. În jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 33 de grade Celsius. Apoi urmează o ușoară răcire, cu valori termice maxime spre medii de 30 de grade. Sunt anunțate averse posibil torențiale și cantități mai importante de apă pentru joi și vineri (9 și 10 iunie).

Temperaturile în Crișana

Și aici este anunțată o încălzire a vremii după data de 10 iunie. La jumătatea lunii, media regională va fi de 32 de grade Celsius. Pe aproape tot parcursul intervalului prognozat vor fi condiții de instabilitate atmosferică. Începând cu 16 iunie, probabilitatea de ploi va fi în creștere.

Vremea în centrul țării (Transilvania)

Temperaturile diurne vor avea ușoare variații pâna vineri, 10 iunie, iar media acestora va fi de 25…26 de grade Celsius. Începând cu 11 iunie, vremea se va încălzi, atingându-se 30…31 de grade. Valorile termice nocturne vor oscila pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11…14 grade. Și aici se anunță averse.

Cum va fi vremea în Maramureș

Până în 16 iunie, maximele termice vor fi de 30…31 de grade. După această dată, vremea se va răci puțin, spre medii de 28 de grade Celsius. Temperaturile din timpul nopții vor avea ușoare oscilații, dar media acestora va fi de 12…15 grade. Sunt prognozate averse torențiale și cantități mai importante de apă.

Vremea în est (Moldova)

Vine canicula în Moldova pe la jumătatea lunii iunie, urmând ca valorile termice să scadă spre medii de 29…30 de grade. Nopțile vor fi plăcute, cu medii de 13…14 grade, spre 17 grade Celsius.

Vremea în Dobrogea și la mare

Până în jurul datei de 16 iunie, mediile maximelor vor crește de la 23…24 de grade spre 30 de grade, apoi temperaturile vor reveni la 28 de grade. ANM anunță unele manifestări de instabilitate atmosferică mai ridicată în următoarele zile și ploi torențiale.

Vremea în sud și Capitală

Vremea va fi bună până săptămâna viitoare, cu medii spre 34 de grade Celsius. Vor fi condiții de instabilitate atmosferică. Pentru Oltenia, meteorologii români anunță cer senin și temperaturi de 33…34 de grade. În cursul nopții, valorile termice vor varia ușor, ajungând până la 17…18 grade.