Meteo ANM. Alertă de viscoli și ninsori! De când vine urgia în România

Meteo ANM. Alertă de viscoli și ninsori! De când vine urgia în România
Prognoză ANM: vine vremea rea în România

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Meteorologii au transmis că urmează să vină urgia în România. Din păcate, vom avea parte de viscol și ninsori din abundență. Care sunt zonele afectate și când vine vremea rea?

Meteo ANM: viscol și ninsori

Meteorologii anunță vreme rea în România în perioada următoare! Până vineri, în județele Satu Mare, Sãlaj, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Nãsãud şi Mureş, vântul va prezenta intensificări. Viteza acestuia va fi de 55-65 km/h, iar temporar va viscoli ninsoarea.

Vântul va continua să prezinte intensificări și în zona montană înaltă la finele săptămânii, iar temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitatea redusă. La munte, până sâmbătă dimineață, vântul va avea rafale care vor depăși 80-100 km/h.

Directorul ANM a mai subliniat și că vizibilitatea va fi redusă și zăpada troienită. Valorile termice sunt în scădere față de ziua precedentă în multe zone din țară, iar local în timpul nopții în nord-vest, nord și centrul țării va fi ger.

Gradele din termometre se vor încadra între -5 și 6 grade Celsius, iar cele mai ridicate își vor face apariția în extremitatea de sud a țării, minimele fiind între -13 și -3 grade Celsius. Vremea se menține rece, iar ger va fi în centru și în nord.

Anunțul specialiștilor

Cod Galben: „Interval de valabilitate: 20 ianuarie, ora 12 – 22 ianuarie, ora 10. Fenomene vizate: viscol. Zone afectate: altitudini de peste 1600 m, la munte. În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită. Interval de valabilitate: 20 ianuarie, ora 12 – 21 ianuarie, ora 02.

Fenomene vizate: temporar ninsori viscolite. Zone afectate: județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș. În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Notă: În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.”

Astfel, mai mult de jumătate din țară e sub cod galben de vânt puternic. În Moldova, viteza vântului va atinge 60-85 km/h și 55-60 km/h în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia.

Zonele afectate de noua avertizare sunt: Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș. În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș. Românii au sperat la o iarnă blândă așa cum a fost până acum, dar se pare că la mijlocul lunii ianuarie vin o serie de fenomene specifice sezonului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI