Drumul care s-a închis în România din cauza condițiilor meteo. Șoferii trebuie să schimbe traseul pentru această iarnă

Drumul care s-a închis în România din cauza condițiilor meteo. Șoferii trebuie să schimbe traseul pentru această iarnă

Avertizare importantă pentru șoferi de la reprezentanții CNAIR! Condițiile meteo extreme fac ca accesul într-o zonă cunoscută a țării să fie oprit. Conducătorii auto care aveau în plan să tranziteze ruta sunt nevoiți să schimbe traseul, întrucât viscolul puternic a afectat un sector important de drum. Mai multe detalii despre această situație, în continua

Drumul care s-a închis în România din cauza viscolului

Autoritățile vin cu un anunț de ultimă oră pentru conducătorii auto din România. Un sector important de drum a fost închis ca urmare a condițiilor meteo extreme, care au afectat o regiune a țării. Viscolul puternic și ninsorile au făcut ca drumul să nu mai poată fi circulat, vizibilitatea fiind redusă.

În mai multe zone ale teritoriului au fost semnalate ninsori abundente, viscolul puternic afectând semnificativ circulația.

Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulaţia pe DN 67C (Transalpina), între Novaci şi Rânca (judeţul Gorj), se închide temporar din cauza ninsorii abundente și a vântului, care face ca zăpada să fie viscolită, împiedicând vizibilitatea șoferilor.

„Luni, 17.01.2022, având în vedere ninsorile abundente şi viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), începând cu ora 21:30, pentru toate categoriile de autovehicule“, a anunțat CNAIR, într-un comunicat de presă.

Citește și: Cod portocaliu în România. Alerta meteorologilor pentru multe județe din țară, e crunt ce ne așteaptă

Șoferii sunt nevoiți să schimbe traseul

Condițiile meteo semnalate în această regiune a țării în ultimele ore i-au determinat pe reprezentanții CNAIR și pe Poliția Rutieră să decidă închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), pentru toate categoriile de autovehicule.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate“, mai este scris în comunicat.

Conform centrului Infotrafic, viscolul determină scăderea vizibilităţii la sub 10 metri.