Meteo ANM 12 iulie – 9 august. Schimbări dramatice în prima săptămână din luna lui gustar

Meteo ANM 12 iulie – 9 august. Schimbări dramatice în prima săptămână din luna lui gustar
Meteo ANM. Caniculă și instabilitate termică în primele zile ale săptămânii

Începutul de săptămână ne găsește sub auspiciile unei noi avertizări meteo ANM de Cod Galben. Tema principală este tot instabilitatea atmosferică temporar accentuată. Aceeași avertizare meteo este și pentru zilele de 13 și 14 iulie, canicula fiind preponderentă în aproape tot teritoriul.

Meteo ANM. Caniculă și instabilitate termică în primele zile ale săptămânii

În această dimineață avem parte de o nouă avertizare meteo ANM de Cod Galben. ANM spune că în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Fenomenul meteo se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Deși vom avea parte de ploi, pe alocuri torențiale, canicula nu este scoasă din ecuația acestei zile. Temperaturile vor ajunge la 34-39 de grade, mai ales în zona de vest, sud-vest și sudul teritoriului. Avertizarea mteo ANM face referire și la zonele Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei.

Începând de astăzi și până miercuri, 14 iulie, vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34-36 de grade, apoi de 37-39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

Vremea în restul teritoriului între 12 iulie – 9 august 2021

Meteo ANM – Transilvania

În următoarea perioadă Transilvania va avea temepraturi la fel de ridicate ca și în restul teritoriului, anunță ANM. Valorile termice diurne vor fi în creștere și se vor situa în jurul a 31 de grade.

După 13 iulie temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 28 de grade. Până la sfârșitul săptămânii, vor fi variații ale valorilor nocturne, iar media acestora va oscila între 14 și 16 grade.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată. După data de 13 iulie vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Meteo ANM – Maramureș

Începând cu 13 iulie, în Maramureș temperatura va ajunge spre 29 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar sfârșitul acestei săptămâni, vor fi variații ușoare ale valorilor nocturne.

Media valorilor va fi în general de 16-17 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată,după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Meteo ANM – Moldova

Din această săptămână Moldova va avea temperaturi maxime cuprinse între  32-33 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, pe 14 iulie.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată, după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Meteo ANM – Dobrogea

Începând de astăzi, 12 iulie, în zona de est a teritoriului maximele vor avea media de 31 de grade. Temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 29 de grade.

Din 14 iulie, temperaturile minime vor avea variații, cu cele mai ridicate medii, de 21 de grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată din data de 15 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Meteo ANM – Muntenia

Zona de sud a teritoriului, Muntenia, va avea parte de 34 de grade, valorile fiind resimțtie mâine și poimâine. Ulterior, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade.

Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul săptămânii, pe 15 iulie. Din 14 iulie  vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Meteo ANM – Oltenia

Sud-estul României va avea parte caniculară în primele zile, 12-14 iulie, când media se va situa în jurul a 34 de grade. După cele trei zile de caniculă, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie de 32 de grade.

Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, în jurul a 19 grade, pe 15 iulie. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată după 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Meteo ANM. Vremea la munte

În această săptămână vremea se va menține caldă mai ales în 14 iulie, când media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade. Până la sfârșitul săptămânii, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie de 19-20 de grade.

Temperaturile minime vor avea variații ușoare,  vor oscila între 11 și 13 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată, mai ales după data de 13 iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI