Meteo ANM. Extreme periculoase în România. Ce fenomene ne așteaptă zilele astea

Meteo ANM. Extreme periculoase în România. Ce fenomene ne așteaptă zilele astea
Ziua de joi sub Cod Galben de caniculă accentuată și precipitații

Meteo ANM. O nouă zi, o nouă avertizare meteo din partea ANM. Noile avertizări de fenomene extreme vizează canicula și disconfortul termic în mai multe regiuni din țară. ANM anunță temperaturi de peste 38 de grade, la umbră, și de peste 40 la la nivelul solului.

Meteo ANM. Fenomene extreme de caniculă în următoarele zile

Pentru  ziua de astăzi și pentru vineri, 9 iulie, AM a anunțat două avertizări meteo de Cod Galben pentru mai multe regiuni. Ca și la celelalte avertizări, tema principală este disconfortul termic, temperaturile ridicate și, în anumite zone, chiar precipitații abundente.

Pentru 8 și 9 iulie, ANM spun că valul de căldură va persista în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei. Aici vor fi temperaturi maxime de 31-35 de grade.

În Banat și Crișana fenomenele meteo se vor intensifica

Românii din Banat și Crișana vor avea parte de caniculă, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local, mai ales în vestul țării, va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, ce se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri, la câmpie.

Ziua de joi sub Cod Galben de caniculă accentuată și precipitații

Conform informațiilor meteo ANM, ziua de astăzi este sub Codul Galben de caniculă accentuată. Zonele vizate sunt nordul Olteniei și al Munteniei, și în zona Carpaților Orientali. Astfel că, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Fenomenul, conform datelor meteo ANM, se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial. Vor apărea descărcările electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse și în sud-estul țării și în restul zonei montane astăzi.

Vreme bună în București astăzi

Datele meteo ANM pentru astăzi, 8 iulie, spun că în București vremea va deveni normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și ușoare intensificări ale vântului, în general de 35-40 km/h.

Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă va fi de 17-19 grade. Pentru mâine informările meteo ANM spun că vremea va redeveni călduroasă, dar va fi frumoasă ca aspect. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI