Meteo ANM 1-11 iulie. Vești proaste pentru românii care și-au luat concediu

Meteo ANM 1-11 iulie. Vești proaste pentru românii care și-au luat concediu
Meteo. Din 4 iulie vremea se va răcori

În ultimele zile România a fost sub caniculă. Inclusiv pentru ziua de astăzi, până la ora 22:00, există o avertizare meteo de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Conform ANM, nici în următoarele două zile nu vom avea temperaturi mai scăzute. De-abia din 4 iulie se va mai răcori, mai spune ANM.

Cod Galben de caniculă până mâine seară

ANM a emis astăzi o nou avertizare meteo de Cod Galben de disconfort termic accentuat și caniculă. Conform instituției, până mâine seară la ora 22:00,  în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat. Din punct de vedere meteo, pe arii exinse indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade. Pe timpul nopții temperaturile vor fi tropicale. ANM spune că temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade. În același context ANM spune că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului.

Meteo. Din 4 iulie vremea se va răcori

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel aflăm că până pe data de 4 iulie, în mai toată țara vom avea parte de caniculă și temperaturi tropicale. Începând cu 4 iulie, în Banat vremea se va răcori. La sfârșitul primei săptămâni media maximelor termice se va situa în jurul a 28 de grade. În cea de a doua săptămână tendința va fi de încălzire treptată și ușoară.

În Crișana, în primele zile ale lunii iulie se va răcori. Ulterior, din data de 4 iulie vremea reintră într-un proces de încălzire treptată și ușoară. În cea de a doua săptămână de prognoză media maximelor termice va fi de 28-32 de grade, iar a minimelor de 15-17 grade.

După temperaturile caniculare, în Transilvania în primele 3 zile din luna iulie acestea vor scădea semnificativ. Pe 3 iulie temperaturile ajung la valori cuprinse între 26-27 de grade, apoi se va încălzi ușor și treptat. Media minimelor termice va fi și ea în creștere, până în prima dimineață din luna iulie, apoi va scădea ușor, iar între 3 iulie și finalul celei de-a doua săptămâni nu va mai avea variații semnificative.

În Maramureș și Moldova instabilitate atmosferică în creștere la început de iulie

În cele două regiuni începând cu luna iulie temperatura aerului va fi în scădere. Astfel că, în Maramureș media temperaturilor va atinge 17-18 grade, apoi vor scădea spre 14 grade în 2 – 3 iulie. În cea de a doua săptămână minimele termice vor fi cuprinse în medie între 14 și 17 grade. În Moldova până în data de 3 iulie, temperatura aerului va fi în scădere , până la 27 de grad. În aceeași perioadă minimele vor fi în jurul a 17 grade. În cele două regiuni gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după data de 1 iulie. În special încursul după-amiezilor și al serilor se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial.

ANM anunță cî în sud-estul țării, în Dobrogea, din punct de vedere meteo, temperaturile minime vor crește până în data de 1 iulie spre o valoare medie de 21 de grade. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor avea tendința de scădere, până la 19 grade.

Sudul țării, Muntenia, până pe 3 iulie, este sub caniculă. După data de 3 iulie temperaturile, în scădere, vor ajunge la 28 de grade. Între 1-4 iulie, în special în cursul după-amiezilor și al serilor,  se vor semnala fenomene meteo de averse ce vor avea și caracter torențial. În Oltenia, după 1 iulie, valorile nocturne cresc spre 20 de grade, iar cele minime ajung la 17 grade.

Meteo. La munte probabilitatea pentru averse torențiale

La munte, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere. Media acestora se va apropia de 16 grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variații importante. ANM spune că tendința va fi de creștere ușoară, iar media acestora se va situa în jurul a 19 grade. Media valorilor nocturne va crește spre 14-15 grade până în data de 1 iulie. Pe tot parcursul intervalului, după-amiaza și seara vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, cu un grad mai pronunțat după data de 1 iulie, când probabilitatea pentru averse torențiale și cantități importante de apă va fi mai mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI