Meteo ANM. Noi fenomene pun stăpânire pe România. La ce intemperii trebuie să ne așteptăm

Meteo ANM. Noi fenomene pun stăpânire pe România. La ce intemperii trebuie să ne așteptăm
Meteo ANM. Noi fenomene pun stăpânire pe România. La ce intemperii trebuie să ne așteptăm

Vremea caniculară a pus stăpânire pe România, după câteva săptămâni în care am avut parte de avertizări meteorologice și coduri galbene de ploi, furtuni și descărcări electrice.

Meteo ANM. Noi fenomene pun stăpânire pe România

Acum, meteorologii anunță vreme deosebit de caldă, iar un val de aer african va lovi țara noastră. Totodată, vor avea parte de vijelii puternice în următoarele zile și ploi abundente.

Vremea se anunță extremă, după câteva săptămâni în care am avut parte de ploi, furtuni și vijelii, acum ANM anunță un val de caniculă, urmat de vânt puternic.

Conform ANM, vremea va fi călduroasă în partea de sud-vest a țării, iar disconfortul va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice și zonele montane. Izolat, în restul teritoriului vor fi averse și descărcări electrice, însoțite de cantități însemnate de apă pe spații mici.

Disconfort termic și descărcări electrice

Vântul va avea unele intensificări la munte, iar temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, în timp ce minimele sunt între 9 și 22 de grade.

În București vom avea parte de înnorări temporare după amiază și ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 31 de grade, în timp ce minima va fi cuprinsă între 16 și 19 grade.

Marți avem parte de caniculă în regiunile sud-vestice și în majoritatea zonelor. Disconfortul termic va fii accentuat, iar noapte, în extremitatea vestică, este posibil să plouă și să fie descărcări electrice.

Maximele vor fi cuprinse între 27 și 35 de grade, în timp ce minimele ajung la 8 grade în depresiuni și 23 de grade în Dealurile de Vest.

Posibilitatea de ploaie în Capitală va fi redusă, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu maxime până la 32 de grade și minime de 17-19 grade.

„Instabilitatea atmosferica va continua. Este in vigoare si un cod hidrologic, cod galben si portocaliu, pentru majoritatea bazinelor. Pentru zilelor urmatoare, tot zona montana va fi cea mai vizata. Temperaturile vor fi in crestere. La Bucuresti se va incalzi, urmand ca temperaturile sa creasca peste 35 de grade”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM. 

Meteorologii au emis noi atenționări de cod galben de instabilitate atmosferică și caniculă pentru mai multe zone din țară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI