Meteo. Alertă ANM pentru vineri în România: revin ploile

Meteo. Alertă ANM pentru vineri în România: revin ploile
ANM anunta ploi pentru ziua de vineri

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza valabilă pentru ziua de vineri, 23 aprilie 2021. Astfel, aflăm că ploile revin în cea mai mare parte a țării, chiar dacă temperaturile maxime vor înregistra o ușoară creștere, față de zilele trecute.

Alertă ANM pentru vineri în România: revin ploile

Vineri, 23 aprilie, meteorologii anunță că temperaturile vor crește în Oltenia, Muntenia, nordul și centrul Moldovei și Dobrogea, unde vor fi înregistrate maxime de 19 – 20 de grade Celsius. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 13…14 grade Celsius.

La munte, maximele vor fi ușor scăzute și se vor înregistra temperaturi de 8 – 10 grade Celsius, în timp ce pe crestele montane acestea vor fi mult mai mici decât în toate zonele. Aici, maximele nu vor depăși 1-3 grade Celsius. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în toate zonele, mai puțin pe crestele montane unde se va înregistra și lapoviță și ninsoare, și vor fi însemnate cantitativ (10 – 15 l/mp), în special în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane.

Vremea în București

Și în Capitală revin vineri ploile. Maximele vor fi de 19…20 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 6…7 grade Celsius, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări, urmând să atingă, la rafală și peste 20 km/h. Vestea bună este că în weekend nu vor mai fi ploi în Capitală, iar temperaturile vor fi apropiate de regimul termic normal pentru această perioadă a anului.

Vremea în Brașov

Cei care merg în weekend la Brașov trebuie să știe că vor avea parte de o zi de vineri destul de mohorâtă. Va ploua și va fi destul de rece, pentru această perioadă. Maximele vor fi de doar 10…11 grade Celsius, în timp ce minimele vor scădea până la 0…1 grad Celsius. Vântul va sufla slab și moderat. Weekend-ul vine cu temperaturi ceva mai ridicate, iar ploaia se va opri. Precipitațiile vor reveni însă de săptămâna viitoare.

Vremea în Iași

Vremea va fi ploioasă vineri în Iași, iar maximele vor atinge 13 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor scădea până în jurul a două grade Celsius. Vremea va fi închisă și în următoarele zile în Iași, iar temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă. Precipitațiile nu îi vor slăbi deloc pe ieșeni, în următoarele zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI