Meteo 7-10 aprilie. Avertismentul ANM, ce ne așteaptă în următoarele 4 zile

Meteo 7-10 aprilie. Avertismentul ANM, ce ne așteaptă în următoarele 4 zile
Meteo 7-10 aprilie. Avertismentul ANM pentru următoarele 4 zile

Continuă să se răcească în mai toate regiunile. În perioada 7-10 aprilie, maximele se vor încadra între 0 grade Celsius în depresiuni și 11 în sud-vestul extrem. De asemenea, tot pentru zilele următoare ANM a transmis un avertisment de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol, valabil de miercuri, ora 15:00, până sâmbătă, ora 10:00.

Meteo 7-10 aprilie. Avertisment ANM: Vreme rece, brumă și îngheț la sol

În intervalul 7-10 aprilie, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, mai ales în timpul nopților și al dimineților, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade Celsius, în special în nordul și în centrul teritoriului și în dealurile sudice. Specialiștii meteo anunță că se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Temporar, în după-amiaza zilei de miercuri și în cursul zilei de joi, în zonele de deal și de munte, vor mai fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului, în sud-vest și centru, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 60…70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea în București pentru zilele de joi și vineri, 8 și 9 aprilie 

Joi, în Capitală vremea se menține rece, cu înnorări accentuate pe după-amiază. Cer variabil și ploi de scurtă durată îi așteaptă pe bucurești, posibil chiar și precipitații cu tunete și fulgere. Maxima zilei va fi de 11 grade Celsius, iar dimineața este posibil să apară și ceața.

Vineri nu se mai schimbă mare lucru. Cerul va rămâne variabil, iar în a doua parte a zilei posibil să apară și ploile. Vântul va sufla slab și moderat, iar maxima va fi de 12…13 grade Celsius, în timp ce minima se va încadra în jurul temperaturii de 1…2 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte va fi la fel ca în restul țării. Se va răci accentuat și pe arii extinse va ninge. În zona montană înaltă vântul va sufla la rafală cu peste 80…90 km/h, iar zăpada va fi viscolită.

  • Sinaia – 1
  • Predeal – 4
  • Păltiniș – -2
  • Stâna de Vale – 1

Vremea pentru ziua de joi, 8 aprilie

Joi, în țară rămâne rece pentru luna aprilie, cu maxime între 3 și 13 grade Celsius și valori mai ridicate în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil și nu scăpăm de precipitații. Vineri se mai încălzește puțin, dar rămâne în continuare rece pentru luna în care ne aflăm. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade Celsius, iar minimele între -5 și 2 grade Celsius. Ceva mai frig o să fie în depresiunile intramontane, în jur de -11 grade Celsius, mai cald în dealurile de vest și pe litoral.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI