Meteo 4 iulie – 1 august 2022. Vin ploi torențiale peste România. Zonele vizate

Meteo 4 iulie - 1 august 2022. Vin ploi torențiale peste România. Zonele vizate
Meteo 4 iulie - 1 august 2022.

Meteo 4 iulie – 1 august 2022. Meteorologii au anunțat că urmează să vină ploi torențiale în acest interval. ANM a emis prognoza meteo pe patru săptămâni, iar prognoza vizează, pe lângă ploi, în anumite zone din țară, și caniculă și disconfort termic accentuat. Iată cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Meteo 4 iulie – 1 august 2022

Vremea se va menține caldă săptămâna viitoare, având disconfort termic în sud, sud-vest și sud-est. Maximele prognozate vor depăși 35 de grade C. Astfel,  temperaturile se anunță a fi mai rididcate decât cele specifice datei din calendar pe aproape tot parcursul acestei luni, anunță ANM – Administrația Națională de Meteorologie.

În ce privește ploile și vijeliile, acestea sunt așteptate în majoritatea zonelor din țară. Precipitațiile mai consistente se vor manifesta la munte, în Transilvania, Maramureș, Nordul Moldovei.

Vremea în săptămâna 4 – 11 iulie

În acest interval, valorile termice se anunță a fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în majoritatea regiunilor, îndeosebi în regiunile centrale și la munte. Excepție va fi sud-estul țării, acolo unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 11 – 18 iulie

Meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, chiar ușor mai coborâte local în regiunile intracarpatice. În ce privește cantitățile de precipitații acestea vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în zonele montane.

Vremea în săptămâna 18 – 25 iulie

Meteorologii anunță că temperaturile medii sunt ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, însă mai ales în regiunile vestice. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, însă mai ales în centru și la munte.

Vremea în săptămâna 25 iulie – 1 august

Meteorologii anunță că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toată țara. În ce privește cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, ele vor fi deficitare în toate regiunile, îndeosebi la munte.

Cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat

Meteorologii ANM au emis o atenționare de cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat, în intervalul 30 iunie și 1 iulie. Zone afectate sunt: județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Astfel, vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud sunt anunțate temperaturi maxime extreme, care vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei, situându-se în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade.

De asemenea, pe parcursul nopților, temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade.

Urmăriți Playtech.ro și pe