Meteo 29 iunie 2022. Cum este vremea în București și în restul țării, ce temperaturi maxime vom avea

Meteo 29 iunie 2022. Cum este vremea în București și în restul țării, ce temperaturi maxime vom avea

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru astăzi, 29 iunie. Ce detalii au oferit experții? Cum va fi vremea în Capitală și în restul țării? Meteorologii au indicat faptul că aproape pe tot teritoriul vom avea parte de un val de căldură. Care sunt temperaturile maxime din această perioadă și la ce trebuie să ne așteptăm? Iată previziunile ANM pentru ziua de miercuri!

Meteo ANM  pentru 29 iunie 2022: cum este vremea în București?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au susținut că un val de căldură urmează să se resimtă în aproape toată țara. Temperaturile maxime vor atinge și 38 de grade Celsius în unele zone ale teritoriului.

Vremea va fi caniculară aproape în toată România, iar temperaturile vor deveni insuportabile în București. Canicula se resimte în special în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură umezeală atinge și depășește pragul critic de 80 de unități.

Disconfortul termic va fi și el accentuat mai ales în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului. Cerul se va menține variabil cu unele înnorări în cea de-a doua parte a zilei și noaptea în estul țării și la munte, acolo unde vor exista condiții de ploaie însoțite de descărcări electrice.

În timpul acesta, vântul va sufla slab și moderat, mai puțin în timpul averselor. Ploile își fac apariția în Banat, Dobrogea și Bărăgan, iar la un moment dat va fi și grindină. Maximele se vor situa între 30 și 38 de grade Celsius, pe litoral avem 27 de grade Celsius și temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius.

Vremea în Capitală

Vremea va fi caniculară în București în data de 29 iunie. Disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură umezeală atinge pragul critic de 80 de unități.

Șansele de precipitații și descărcări electrice sunt reduse, iar vântul va sufla slab și moderat. Cerul se menține în timpul acesta variabil, dar norii apar abia spre seară.

Maximele ating 35 de grade Celsius în timp ce temperaturile minime vor fi situate între 17 și 20 de grade Celsius.

Prognoza pentru principalele orașe din țară

Timișoara: 36 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 32%, Vânt: 16 km/h
Baia Mare: 34 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 34%, Vânt: 11 km/h
Cluj Napoca: 34 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 35%, Vânt: 10 km/h
Sibiu: 32 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 42%, Vânt: 14 km/h
Alba Iulia: 34 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 38%, Vânt: 11 km/h
Craiova: 35 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 31%, Vânt: 16 km/h
Târgu Jiu: 33 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 39%, Vânt: 10 km/h
Suceava: 34 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 38%, Vânt: 11 km/h
Bacău: 34 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 39%, Vânt: 13 km/h
Botoșani: 34 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 37%, Vânt: 6 km/h