Prognoză meteo pentru București până luni. Vremea o ia razna în weekend, schimbări bruște

Prognoză meteo pentru București până luni. Vremea o ia razna în weekend, schimbări bruște
Prognoza meteo pentru București: cum va fi vremea în weekend

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Aceștia au indicat faptul că vremea se va schimba brusc pe tot parcursul acestui weekend. Cei din Capitală vor avea parte de temperaturi mai reci decât s-ar fi așteptat, după zilele pline de soare și căldură simțite până acum. Ce detalii au oferit meteorologii? Vor fi perioade cu averse și descărcări electrice.

Prognoză meteo ANM: cum va fi vremea în București

Specialiștii au anunțat faptul că cetățenii care locuiesc în București vor avea parte de schimbări bruște de temperatură. Mai exact, oamenii vor trece de la 22 de grade Celsius la ploi și fulgere.

Totul se va întâmpla chiar din seara se sâmbătă până luni noapte. De asemenea, vor fi perioade cu averse și descărcări electrice.

Prognoza specială pentru București emisă de ANM arată că în diminețile de sâmbătă și duminică vremea va fi ușor instabilă. Înnorările se vor accentua temporar în special spre seară și la începutul nopții când vor începe ploile.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe timpul zilei. Rafalele vor ajunge la 45-55 de km/h, iar temperaturile maxime vor fi de 21-22 de grade Celsius și minimele de 6-7 grade Celsius.

Răcirea vremii va continua în intervalul de duminică între orele 09:00 – 15:00, astfel valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări pe parcursul zilei cu viteze de peste 55-56 de km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar noaptea temperatura aerului va scădea spre 3 grade Celsius.

Ce spun specialiștii?

Florin Busuioc a venit cu mai multe detalii pentru telespectatorii postului Pro TV. Prezentatorul rubricii meteo a susținut că vine un val rece de la ruși, motiv pentru care vremea urmează să se schimbe brusc. Ploile și-au făcut simțită prezența încă din seara trecută în Capitală.

,,La munte ninge, la câmpie va fi lapoviță chiar începând de mâine. Poimâine o să fie rău de tot, dar de mâine se răcește. Scad foarte mult temperaturile din cauza valului rece de la ruși.

Nu va sta foarte mult vremea asta, dar o să vină zile și nopți reci. Mai stați puțin cu cauciucurile și cu mușcatele pe balcon că nu e cazul deocamdată. Azi e cea mai călduroasă zi din această primăvară.

De mâine se răcește binișor în vest, est și centru. Ploaia începe în București din seara asta, ploi zgomotoase cu descărcări electrice și vijelie’’, a detaliat Busu în emisiunea ,,La Măruță”.