Meteo 27 iunie – 10 iulie 2022. Vești proaste pentru românii care și-au planificat concediul deja

Meteo 27 iunie - 10 iulie 2022. Vești proaste pentru românii care și-au planificat concediul deja
Meteo pentru perioada 27 iunie - 10 iulie.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologi eu emis o nouă prognoză pentru perioada cuprinsă între 27 iunie și 10 iulie. Experții vin cu vești proaste pentru românii care urmează să aibă concediu în zilele următoare. Vremea se schimbă brusc, iar după caniculă avem parte de ploi. Iată cum va fi vremea în toate zonele de pe teritoriul României! Care sunt maximele?

Meteo 27 iunie – 10 iulie 2022

Specialiștii meteo vin cu noi vești despre vreme. Românii care se gândesc la concediu în perioada aceasta trebuie să își schimbe planurile. După caniculă și vreme bună avem parte de ploi.

ANM a oferit și ieri o atenționare de ultimă oră pentru mai multe județe din țară. Mai exact, era vorba despre un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Anunțul a fost valabil până ieri, la orele 22:00.

Judeţele vizate de avertizarea meteo ANM sunt Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Mureş, Neamţ, Suceava şi Bistriţa Năsăud.

Astăzi, experții aduc noi vești deloc bune pentru cei care așteaptă ca din moment în moment să-și facă bagajele pentru concediul de sezon.

Vremea pe zone

Moldova: vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, când media maximelor va fi de 35-36 de grade Celsius. Minimele termice sunt și ele ridicate, iar cele mai mari valori vor fi între 30 și 3 iulie, atunci când mercurul din termometre va arăta 20 de grade Celsius. Cu toate astea, pe alocuri vor fi posibile averse aproape în fiecare zi.

Dobrogea: vremea va fi aici mai caldă decât de obicei, iar valorile termice nu vor avea variații semnificative de-a lungul intervalului de prognoză. Maximele oscilează între 28 și 30 de grade Celsius, iar minimele sunt cuprinse între 19 și 21 de grade Celsius. De asemenea, își vor face apariția averse, cu o probabilitate mai mare în ultimele zile ale lunii și din nou după data de 5 iulie.

Muntenia: vremea va fi caniculară în ultimele zile din prognoză. Maximele vor atinge în zilele de 29-30 iulie și 5-6 iulie valori între 34 și 36 de grade Celsius. Media minimelor termice va fi în general între 17 și 19 grade Celsius. Pe alocuri vor fi averse cu o probabilitate mai mare până spre finalul lunii iubit și din nou după ziua de 5 iulie.

La munte: vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Media maximelor termice va fi cuprinsă între 19 și 23 de grade Celsius, iar minimele vor avea valori între 11 și 13 grade Celsius. Vor fi averse în fiecare zi.