Meteo 19-22 decembrie. Avertisment de la ANM: se schimbă vremea. Ce vine de mâine

Meteo 19-22 decembrie. Avertisment de la ANM: se schimbă vremea. Ce vine de mâine
Meteo ANM pentru 19-22 decembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în perioada cuprinsă între 19 și 22 decembrie. Care sunt maximele și minimele pentru diferite zone din țara noastră?

Meteo ANM pentru 19-22 decembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru weekend. Sâmbătă se anunță izolat burniță și o ploaie slabă. În restul zonelor, înnorările vor fi temporare, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat în vreme ce temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 9 grade Celsius, iar minimele între -5 și 4 grade Celsius.

În cursul zilei de duminică valorile termice vor fi în general mai mari decât cele specifice și normale perioadei în care ne aflăm în special în zona de vest, centru și nord, arată specialiștii. Cerul va fi noros, dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață, iar la munte în zona Carpaților Orientali și Mmeridionali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, iar maximele vor fi cuprinse între 1 și 10 grade Celsius, minimele fiind în general între 4 și -4 grade Celsius.

Prognoza pentru începutul de săptămână

Luni, 21 decembrie
Vremea va fi destul de închisă în cursul zilei de luni, 21 decembrie. Pe arii restrânse vor fi precipitații. Asemenea în prima parte a zilei și în regiunile extracarpatice și noaptea în nord-vest. Acestea vor fi sub formă de ploaie sau burniță în toate zonele excepând zona montană, unde se vor semnala ninsori. Vântul va fi slab spre moderat, maximele vor fi cuprinse între 1 și 8 grade Celsius, iar minimele între -5 și 4 grade Celsius.

Marți, 22 decembrie
Cerul va fi noros în cursul zilei de marți și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării care vor fi sub formă de ploaie sau burniță, excepție fiind zona montană unde vor predomina lapovița și ninsoarea mai ales pe crestele Carpaților Meridionali. Maximele se încadrează între 0 și 8 grade Celsius și minimele între -1 și 6 grade Celsius.

Anunțul meteorologilor despre iarna lui 2020

„Până acum, în ultimele săptămâni, regimul de vreme a fost specific pentru sfârşitul de toamnă, astfel că ne putem aştepta ca cel puţin până la sfârşitul anului să evoluăm într-un regim normal. Repet ceea ce spun mereu: o iarnă normală în România nu este neapărat o iarnă uşoară, pentru că pot apărea episoade cu fenomene severe de viscol şi ger, care nu lipsesc din nicio iarnă, dar acestea pot fi prognozate doar cu o săptămână, maximum 10 zile în avans”, a spus Georgescu, în conferinţa online Focus Energetic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI